” Als kunst zo met die basale lagen verbonden is,
moet ze wel van onnoemelijke betekenis zijn voor de mens in haar hele geschiedenis.”
Francis Smets

Gerd Parquin (°1958) was en is de drijvende kracht achter CambiArte.Gerd Parquin

CambiArte, is een plek waar mensen in een veranderingsproces worden begeleid via creatieve therapie en lichaamsgerichte methodieken.
Het muzische of kunstzinnige heeft steeds een belangrijke plaats gekregen in mijn leven. Na vruchtbare jaren in de lerarenopleiding, was er het besluit om loopbaanonderbreking te nemen en de opleiding bij de Kleine Tiki zorgde voor een nieuwe wending in mijn leven. Ik volgde meerdere opleidingen: dans- en bewegingstherapie, Voice Dialogue, werd Focusing trainer en Vedic Art teacher.
CambiArte heeft lang als vzw in Bierbeek bestaan. De locatie is veranderd. Ik werk nu in een landelijk gelegen huis in de Doornstraat 23 in Willebringen/Boutersem. Het huis staat ook open voor wie een cursus wil organiseren met een kleine groep of wie er gewoon even wil komen genieten en uitblazen.

Naast het begeleiden van mensen wil ik ook naar buiten komen met mijn grafiek werk. Ik nam vorig jaar deel aan de Kunstroute van Leuven en in februari 2024 plannen we een tentoonstelling met 5 vrouwen rond ‘Verweerd’. Later meer daarover