Aangename kennismaking!

Ik ben Gerd Parquin (°1958) en de drijvende kracht achter CambiArte.Gerd Parquin
Vruchtbare jaren in het vormingswerk en later in de lerarenopleiding (KHLeuven) verruilde ik in april 2010 voor CambiArte, een nieuwe wending en uitdaging in mijn leven.
Van basisopleiding ben ik licentiate lichamelijke opleiding. Na mijn studies volgde ik een jaaropleiding drama en dansexpressie. Hierdoor geïnspireerd heb ik het muzische steevast een belangrijke plaats gegeven in mijn leven.
Mijn besluit om in 2006 loopbaanonderbreking te nemen gaf een nieuwe wending aan mijn leven. Ik volgde de vierjarige opleiding kunstzinnig dynamisch coachen bij de Kleine Tiki in Breda, een opleiding dans- en bewegingstherapie in Gent Arteveldehogeschool en de facilitatoropleiding Voice Dialogue in Tienen.

Met deze leerschool en de lessen die ik onderweg op mijn pad tegenkwam begon ik met CambiArte. Ik leerde ook ‘Focusing‘ kennen, volgde de niveaus, werd erkend focusing trainer en volgde Focusing In Therapie bij Aaffien De Vries.

CambiArte is een centrum voor creatieve therapie en coaching waar de activiteiten gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, verandering en groei waarbij de eigenheid van het individu vooropstaat. De peilers waarvan ik gebruik maak zijn Focusing en Voice Dialogue, belangrijke ingangspoorten om mensen te helpen in hun zoektocht.

Werken met materialen, schilderen en kleien is van grote waarde gebleken in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. In dans en beweging heb ik een persoonlijke manier van werken ontwikkeld waarin de Laban methodiek een grote rol spelen. Mijn interesse gaat uit naar introspectieve vormen van beweging zoals Authentic Movement, Butoh en Sensory Awareness. Als dansdocente heb ik een ruime ervaring opgedaan in werksituaties met verschillende doelgroepen.

Ik ben als vrijwilliger werkzaam bij TEJO Leuven waar jongeren gratis en anoniem een kortdurende therapie kunnen krijgen. Hier maakte ik ook kennis met de oplossingsgerichte visie op therapie.

Op de actieve boerderij waar de werkruimte van CambiArte is gelegen, woon ik al meerdere jaren gelukkig samen met Jan en ons nieuw samengesteld gezin.

 

Een nieuwe samenwerking !

Ik ben Lies Van Cleynenbreugel (°1981)

Lies Van Cleynenbreugel

Van nature zit/zat ik veel in mijn hoofd. Ik ontdekte dat een groter lichaamsbewustzijn de toegangspoort is tot een hele andere wereld. Uit mijn hoofd en in mijn lijf ziet de wereld er ineens helemaal anders uit. Er ontstaat vrijheid, lichtheid, blijheid en een diepe verbinding met jezelf, anderen en de natuur. Dat wil ik graag doorgeven. Iedereen heeft baat bij meer (lichaams)bewustzijn.

Als meditatiecoach leer ik je mediteren. Stap voor stap leer je je concentratie te verhogen en leer je je lichaam en haar enorme wijsheid opnieuw ontdekken. Iedereen kan het en iedereen heeft er baat bij. We doen dit op de manier die bij je past. Beweeglijk en/of beeldend of meer klassiek, zittend. Welke meditatie en oefeningen aanspreken, verschilt van persoon tot persoon. Ik laat je kennismaken met verschillende vormen zodat je kan vinden wat bij jou past.

Ik werk ook als bemiddelaar. 10 jaar lang luisterde ik voor mijn job bij Unia naar honderden verhalen van mensen die zich onheus behandeld voelden. Ik ontdekte dat we als mensen heel vaak vastzitten in ons eigen verhaal. Als bemiddelaar help ik je om inzicht te krijgen in je eigen verhaal en in het verhaal van anderen met wie het samenleven niet altijd goed loopt. Het helpt je om vrijer en blijer in de relatie te kunnen staan. Als bemiddelaar zorg ik ervoor dat jullie elkaar op een andere manier kunnen beluisteren en dat jullie in staat zijn om eigen oplossingen te vinden die voor jullie allemaal oké zijn.

Als doula help ik zwangere koppels om van de zwangerschap en bevalling een mooie ervaring te maken. De geboorte van je kindje is een unieke gebeurtenis die je je een leven lang herinnert. Reden genoeg om je goed voor te bereiden. Ik help je om bewust keuzes te kunnen maken in verband met de bevalling en om het hele bevallingsproces bewust en intens te beleven. Daarvoor is voorbereiding noodzakelijk. Die bied ik aan in de vorm van gesprekken waar ik inga op je vragen en waarin je een beeld krijgt van alle mogelijkheden. Daarnaast bied ik ook meditatie en yoga aan om meer in je kracht te komen en de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

ACHTERGROND

Ik werkte 10 jaar voor Unia, het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding. Daarna coördineerde ik gedurende 2 jaar het netwerk ‘Leuven Restorative City’, een netwerk van 28 organisaties en diensten die promoten om op een herstelgerichte manier om te gaan met conflicten.

Momenteel ben ik actief als burenbemiddelaar bij stad Leuven en als Eigen Kracht-coördinator (www.eigenkrachtcentrale.be)

Ik volgde de afgelopen jaren volgende opleidingen:

·         Opleiding bemiddeling bij Tina Jammaers  (2009-2011)

·         Postgraduaat familiale bemiddeling (2017)

·         Opleiding burenbemiddeling (2017)

·         Training Peacemaking Circles (2011 en 2020)

·         Opleiding Deep Democracy bij Hummus, House of Deep Democracy niveau 1, 2, 3 en 4 (2019)

·         Opleiding tot Eigen Krachtcoördinator (2019)

·         Opleiding tot Doula (Vlaamse Doulafederatie – nog in opleiding. Einde: mei 2021)

·         Focusing niveau 1, 2 en 3 bij Gerd Parquin

·         Jaaropleiding focussen met kinderen en jongeren  (2017)

·         Een buitenbeentje in deze rij van opleidingen dat me heel wat heeft gebracht: Biodynamische landbouwopleiding bij Landwijzer (2008-2009)

Andere trainingen die me diepe inzichten en ervaringen gaven in hoe je kan thuiskomen in je lichaam:

·         Jaarcursussen Hatha Yoga bij Yoga Studio Perpleks (2008-2015)

·         Jaarcursussen Dans bij Katrien De Waele (2004 – 2017)

·         Medische Qi Gong (2020)