Aangename kennismaking!

Ik ben Gerd Parquin (°1958) en de drijvende kracht achter CambiArte.Gerd Parquin
Vruchtbare jaren in het vormingswerk en in de lerarenopleiding (KHLeuven) verruilde ik in april 2010 voor CambiArte, een nieuwe wending en uitdaging in mijn leven.
Van basisopleiding ben ik licentiate lichamelijke opleiding. Tijdens en na mijn studies volgde ik een jaaropleiding drama en een jaaropleiding dansexpressie. Hierdoor geïnspireerd heb ik het muzische steevast een belangrijke plaats gegeven in mijn leven.
Mijn besluit om in 2007 loopbaanonderbreking te nemen gaf een nieuwe wending aan mijn leven. Ik volgde de vierjarige opleiding kunstzinnig dynamisch coachen bij de Kleine Tiki in Breda, een opleiding dans- en bewegingstherapie in Gent Arteveldehogeschool en de facilitatoropleiding Voice Dialogue in Tienen.

Met deze leerschool en de lessen die ik onderweg op mijn pad tegenkwam begon ik met CambiArte. Ik leerde ook ‘Focusing‘ kennen, volgde de niveaus, werd erkend focusing trainer en volgde Focusing In Therapie bij Aaffien De Vries.

CambiArte is een centrum voor creatieve therapie en coaching waar de activiteiten gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, verandering en groei waarbij de eigenheid van het individu vooropstaat. De pijlers waarvan ik gebruik maak zijn Focusing en Voice Dialogue, belangrijke ingangspoorten om mensen te helpen in hun zoektocht.

Werken met materialen, schilderen en kleien is van grote waarde gebleken in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. In dans en beweging heb ik een persoonlijke manier van werken ontwikkeld waarin de Laban methodiek een grote rol spelen. Mijn interesse gaat uit naar introspectieve vormen van beweging zoals Authentic Movement, Butoh en Sensory Awareness. Als dansdocente heb ik een ruime ervaring opgedaan in werksituaties met verschillende doelgroepen.

Ik ben als vrijwilliger werkzaam bij TEJO Leuven waar jongeren gratis en anoniem een kortdurend begeleidingstraject kunnen krijgen. Hier maakte ik ook kennis met de oplossingsgerichte visie in begeleidende gesprekken.