Aangename kennismaking!

Ik ben Gerd Parquin (°1958) en de drijvende kracht achter CambiArte.Gerd Parquin
Vruchtbare jaren in het vormingswerk en later in de lerarenopleiding (KHLeuven)verruilde ik in april 2010 voor CambiArte, een nieuwe wending en uitdaging in mijn leven.
Van basisopleiding ben ik licentiate lichamelijke opleiding. Na mijn studies volgde ik een jaaropleiding drama en dansexpressie. Hierdoor geïnspireerd heb ik het muzische steevast een belangrijke plaats gegeven in mijn leven.
Mijn besluit om in 2006 loopbaanonderbreking te nemen gaf een nieuwe wending aan mijn leven. Ik volgde de vierjarige opleiding kunstzinnig dynamisch coachen bij de Kleine Tiki in Breda, een opleiding dans- en bewegingtherapie in Gent Arteveldehogeschool en de facilitatoropleiding Voice Dialogue in Tienen.

Met deze leerschool en de lessen die ik onderweg op mijn pad tegenkwam begon ik met CambiArte.

CambiArte is een centrum voor creatieve ontwikkeling en coaching waar de activiteiten gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, verandering en groei waarbij de eigenheid van het individu vooropstaat. De peilers waarvan ik gebruik maak zijn kunstzinnige media.

In mijn dans heb ik een persoonlijke manier van werken ontwikkeld waarin dansexpressie en de Laban methodiek een grote rol spelen. Mijn interesse gaat ook sterk uit naar meer introspectieve vormen van beweging zoals ‘Authentic Movement’, aspecten van ‘Butoh dans’ en Sensory Awareness. Als dansdocente heb ik een ruime ervaring opgedaan in werksituaties met verschillende doelgroepen.

Naast het dansen is het werken met materialen, schilderen en kleien van grote waarde gebleken in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. De methodiek van Kunstzinnig Dynamisch Coachen die ik in de kleine Tiki heb leren kennen en hanteren, tracht ik in mijn vormingen een plaats te geven.

Ook zijn Voice Dialogue en Focussen voor mij belangrijke ingangspoorten om mensen te helpen in hun zoektocht.

Op de actieve boerderij waar de werkruimte van CambiArte is gelegen, woon ik al meerdere jaren gelukkig samen met Jan en ons nieuw samengesteld gezin.