Counseling of persoonlijke coaching

Zit je vast ? Niet goed in je vel ? Nood aan een luisterend oor ?
Je wil terug energie,  minder stress of je negatieve gedachten weg. Je wil meer durven, makkelijker relaties aangaan of je beter voelen in je lijf.
Soms is het moeilijk uit te drukken wat er in je omgaat, waarin je juist vast zit of wat het probleem is. Je deed je verhaal al zo dikwijls en toch gaat het niet beter. Je voelt je ontwricht, doodmoe of onbegrepen. Op dat moment kan een methode die minder op woorden gericht is, een alternatief bieden.
Ik werk samen met jou aan een veranderingsproces. Veranderen vraagt om stilstaan bij jezelf, inzicht in je patronen en dan durf en moed om een andere weg op te gaan. De methode waarmee ik werk kan jou daarin een stuk op weg helpen.

Assertiviteit

In een traject van zelfonderzoek kijken we samen naar jouw hulpvraag. Het kan steunend zijn dat iemand een stukje met je meeloopt, je patronen spiegelt en je in beweging zet. Ondersteuning betekent dat vertrouwen en veiligheid in een authentieke en niet oordelende relatie voorop staan.

Focusing, Voice Dialogue, creatieve en lichaamsgerichte therapie zijn methodieken die jou leren om op een zorgzame manier naar jezelf te kijken. Je ontdekt patronen en in een latere fase, kan je experimenteren met zelf gevonden creatieve oplossingen.

Focusing
Een focussende houding betekent dat er zonder oordeel naar jou geluisterd wordt. Jij leert contact te maken met wat er in je leeft en ook daar met minder oordeel naar kijken. Focusing helpt je in contact komen met het impliciete weten dat in het lichaam opgeslagen is. Het lichaam heeft meer herinneringen, ervaringen, emoties dan ons verstand alleen kan bevatten.

Voice Dialogue
Het kijken vanuit kwaliteiten,de deelaspecten in elk van ons en het bewust worden ervan en inzicht krijgen in hoe het werkt, biedt ons kansen om keuzes te maken in ons leven. In deze methode exploreren we innerlijke delen. Je krijgt meer inzicht in de ‘ikken’ die een belangrijke rol spelen in je leven: de criticus, pleaser of perfectionist en vele anderen. Hierdoor krijg je meer zicht op je handelen en krijg je meer keuze om je leven te leven en vooral zelf de touwtjes in handen te nemen.

Creatieve therapie
Soms maak ik gebruik van een rollenspel om de situatie helder te krijgen. Soms kan een visualisatie, een tekening of een spel inzicht geven. Deze werkvormen maakt een coaching luchtiger, speelser, maar ook diepgaander. Er kan inhoudelijk gewerkt worden zonder dat de situatie moet verteld worden. De tekening, het kleiwerk, de beweging krijgt ‘betekenis’ in het ‘hier en nu’.

Dans – en bewegingstherapie
Hou je van bewegen ? Dan kan deze vorm je helpen om je beter in je vel te voelen, om te leren ontspannen. Je hebt geen enkele voorkennis nodig om met dans en beweging aan het werk te gaan. Ik begeleid je op een veilige manier waarbij je leert vertrouwen op jezelf in het bewegen.

Een crisis is dikwijls een kans om te groeien. En zoals Castaneda het verwoordt lijkt het onmogelijke dan haalbaar :
“Je kunt jezelf tot een hoopje ellende maken, of je kunt jezelf sterk maken. De hoeveelheid werk is hetzelfde.”


Tarieven en praktische informatie

Je neemt contact op via mail gerd@cambiarte.be of gsm 0497 30 97 85 of je maakt gebruik van het contactformulier op de website.

Een intakegesprek (60 min) biedt jou de gelegenheid om te onderzoeken of deze persoonlijke begeleiding jou past. Een goede “klik” tussen jou en je counselor/coach is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde begeleiding. Dit gesprek kost je €40 (studenten betalen €30 ). In dit gesprek, dat je tot niets verplicht, komt jouw specifieke vraag aan de orde en laat ik jou proeven van de methodieken die ik hanteer.

Een traject duurt minimum 5 sessies. Een sessie duurt 75 min. Ik maak gebruik van de methodieken die hierboven beschreven worden. Soms stel ik ook huiswerkoefeningen voor, helemaal vrijblijvend. Jij als cliënt bepaalt het tempo en de voortgang van jouw proces. Ik bied jou mogelijkheden aan. Wanneer je kiest voor een traject, betaal je per sessie € 50 (€ 40 voor studenten of sociaal tarief) en krijg je mijn boek “De tocht van de heldin. Over zelfonderzoek en je leven op het goede spoor krijgen.”

Kies je voor een eenmalige sessie of minder dan 5 sessies, betaal je € 60 per sessie.

Er is een mogelijkheid tot het aanvragen van een sociaal tarief.

Annulering. Wanneer je de afspraak 24u vooraf annuleert, hoef je niets te betalen. Annuleer je de dag zelf of laat je niets van je horen, wordt er € 30 aangerekend.

Telefonisch worden geen consulten gehouden. Wel is er de mogelijkheid om een skype gesprek aan te vragen. Wanneer je je niet kan verplaatsen, kan ik uitzonderlijk ook aan huis komen, mits een reisvergoeding van € 0.50/km. Verder gelden hier dezelfde tarieven als een gesprek in de praktijk.


Feedback van een cliënte

Ik kon me open stellen en op mijn gemak voelen. Ik kwam met een heel goed gevoel thuis omdat het echt wel klikte, en ik wist dat ik op je wijsheid en achtergrond kon vertrouwen.
De oefening van Voice Dialogue is me bijgebleven. Ik heb onthouden dat alle delen van mezelf hun nut hebben en zelfs gelijkwaardig zijn, ook de zogenaamde ‘negatieve’.
In je ruimte kun je het licht en de lucht laten stromen! Ik heb gemerkt dat ik ook plezier beleefde aan de ‘moeilijke’ tekening. Prachtig dat ik een inbreng had in het verdere lesverloop. Ik heb in deze sessie mijn kracht teruggevonden en ik heb ze nu nog steeds.
Wat ik waardeerde: de mooie ruimte, je respect voor wat er was, je goede voorbereiding, je ruime achtergrond en levenswijsheid, dat ik je pastelkrijtjes mocht kraken en je persoonlijk boek mocht lenen, dat je niet aandrong op een verdere sessie en heel eerlijk zei dat het misschien niet hoefde.
Lieve Gerd, ik dank je van harte voor je nabijheid, voor je mee op weg gaan. Ik heb het gevoel dat ik er weer tegen kan. En mocht dat niet zo zijn, dan weet ik de weg naar CambiArte…
Leen