Activiteiten die ruimte bieden voor zelfonderzoek, creativiteit en ont-moeting

Boek : “De tocht van de heldin”

Over zelfonderzoek en je leven op het goede spoor krijgen.

Dit boek geeft een getuigeinis, een ervaringsgerichte visie op hulpverlening en vele aanzetten tot zelfonderzoek. Het wil duidelijk maken dat hulpverlening veel meer is dan “praten over”. Het beklemtoont het voordeel van een integratieve benadering en het belang van het lichaam bij het begeleiden van mensen op hun tocht naar meer welzijn en geluk.

Je kan het boek bestellen door een mail te sturen naar gerd@cambiarte.be.
Voor de prijs van € 24 krijg je het thuis geleverd, afhalen kost je € 20.

Dans en voice dialogue, tegenstellingen in dans

Een wekelijkse maandagochtenddans. Je kan steeds inpikken of eenmalig uitproberen of dit iets voor jou is.

Voor wie zichzelf beter wil leren kennen in beweging en graag op een speelse manier beweegt.

In deze vorm van vrije dans, werken we niet met passen of vaste patronen. Je krijgt opdrachten waarbij je de polariteiten van bewegingselementen exploreert : veel of weinig ruimte innemen, ritme of melodie, vloeiend of staccato, zacht of stevig bewegen.
Dezelfde polariteiten ontdek je in jezelf. De methode van Voice Dialogue leert ons onze innerlijke delen kennen. Wij doen dit via beweging. Je leert iets over jezelf en je ontdekt je eigen kwaliteiten van bewegen en vooral … je krijgt er plezier in. Je voelt je vrijer in het dansant bewegen en ervaart dat dansen je energie kan geven. Je zoekt naar je eigen oplossing voor een bewegingsopdracht of je bouwt aan communicatie in beweging.
In elke sessie ligt het accent op een ander thema. Na de opwarming wordt het thema geëxploreerd. We exploreren onze bewegingen in ruimte, tijd, kracht of flow. Ook materialen, teksten, foto’s, fantasie en muziek kunnen aanleiding zijn tot bewegen.

Dansen brengt je terug bij jezelf. Het kan een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je vertrekt van je eigen bewegingsmogelijkheden. Dat betekent dat het geschikt is voor mensen van verschillende leeftijden, met of zonder danservaring.
Ook mensen die vanwege fysieke problemen (vermoeidheid, reuma, revalidatie) beweging vermijden, kunnen hier terecht. Je kan hier op je eigen tempo, desnoods vanop een stoel de opdrachten mee beleven en uitvoeren binnen jouw mogelijkheden. Het is aan jou om te leren je grenzen daarin te bepalen. Zowel de begeleiding als de groep ondersteunt je daarin.
Ik maak gebruik van elementen uit de Laban Movement Analyse en mijn ervaring als Voice Dialogue facilitator.

 

Prijs:

€15 per sessie of een 10 beurtenkaart: €130 door storting op rek nr 734-0315792-66 van vzw CambiArte

Wanneer: elke maandag van 10u tot 12u. Tijdens de zomermaanden gaat deze cursus niet door. We starten terug op 3 september 2018.
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, Lic L.O., dans – en bewegingstherapeute, Voice Dialogue facilitator en Focustrainer

Maximum: 16 personen


Mindful bewegen reeks

“My body is talking to me, is there anybody there to listen?”

Door te werken vanuit zachte, ondersteunende bewegingen, ademhaling en muziek krijgen we meer voeling met ons lichaam.
Een zachte manier van bewegen die gericht is op begrijpen wat er met ons lijf gebeurt, kan een verademing betekenen in ons proces. We tasten onze mogelijkheden en grenzen af en stellen vast dat het elke keer weer anders is. We werken langzaam naar meer lichaamsbewustzijn, meer ontspanning en genieten.
Mindful bewegen betekent ervaren hoe het is om je bewust te worden van lichamelijke sensaties, ademhaling, (belemmerende) gedachten, emoties. Door in het huidig moment aanwezig te zijn, leer je een voedende relatie met jezelf, je lichaam en je beweging ontwikkelen.

Deze reeks richt zich specifiek op mensen die door hun (huidig) proces nood hebben aan zachtheid in beweging : fysieke klachten zoals spierspanning, pijn zonder oorzaak, veel onrust, angst of somberheid op emotioneel niveau, (chronische) pijnpatiënten, (ex)kankerpatiënten, burn-out of bore-out, kortom iedereen die nood heeft aan zachtheid voor zichzelf.
Voorafgaand aan de lessenreeks, wordt u gevraagd een intakeformulier in te vullen. Het geeft de lesgever een indicatie van uw huidig (ziekte)proces en draagt bij aan de opbouw van een lesprogramma op maat.
Ik werk vanuit een lichaamsgerichte, focussende houding met mijn cliënten. Mijn ervaring met ‘Focusing’ geeft me de overtuiging dat ons lichaam ons dingen vertelt waar we met ons hoofd niet altijd bij kunnen. Het lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden zie ik als een unieke toegangspoort die ons helpt te groeien tot de beste versie van onszelf.

 

Prijs:

Voor de volledige lessenreeks van 5 namiddagen (14u tot 15u30) betaal je € 55, volg je 1 sessie betaal je € 15.

Wie op maandag de cursus Dans en Voice Dialogue volgt, kan ook de danskaart gebruiken.

Wanneer: De nieuwe reeks start op woensdag 26 september 2018, 3, 10, 17 en 24 oktober 2018
Begeleiding:

Gerd Parquin, lic L.O., dans- en bewegingstherapeute, gecertificeerd Focustrainer

Maximum: 12 personen


Focusing: Niveau 1

Leer de vaardigheden van Focusing in partnerschap.

Focusing begint met luisteren naar hoe je van binnen op iets reageert of met je meedraagt.
Luisteren is pauzeren, aandacht geven, kijken, opmerken en voelen.
Dit luisteren doe je in partnerschap. Je luistert naar de ander en je luistert naar jezelf. Je leert luisteren naar dat gesprek dat ‘zwaar op de maag ligt’ of naar dat ‘leeg’ gevoel na je werkdag, gewaarwordingen in je lijf die iets met je leven te maken hebben. Vervelende gevoelens stoppen we liever weg of we lopen ze voorbij. Bij Focusing, geef je aandacht aan deze lijfelijke gewaarwording op een respectvolle, benieuwde manier. Je maakt een veilige ruimte vanbinnen voor alles wat zich aandient, dus ook voor ‘weerstand’, schaamte, oordeel en andere ‘negatieve’ gevoelens.
Deze luisterende basishouding kan jou het volgende brengen :

– beter weten wat je voelt en wilt;
– keuzes en beslissingen nemen die zowel het hoofd als het hart tevreden stellen;
– een betere relatie met je emotionele kant krijgen;
– jezelf meer vertrouwen;
– verantwoordelijk worden voor jezelf;
– kracht ervaren en blokkades opheffen.

 

Prijs:

€ 210 (begeleiding, syllabus, verzekering, koffie/thee) lunch meebrengen

Wanneer: tweedaagse op vrij 17 en zat 18 augustus 2018 en tweedaagse op 8 en 15 september 2018
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, erkend focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator

Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen


Focusing niveau 2, een verdieping

In deze intense tweedaagse verdiep je het eigen focusproces en leer je een partner begeleiden in ‘presence’ taal, een betrokken, spiegelende aanwezigheid.

We verkennen andere werkvormen waarbij ook beeld en beweging worden aangereikt.
Focusing spreekt de wijsheid van het lichaam aan.

We kunnen ook de link leggen met het luisteren naar onze kinderen. Willen we een kind beluisteren hebben we geduld, gevoeligheid en openheid nodig. Focusing brengt de kinderen die we beluisteren ertoe om te vertrouwen op zichzelf, op de eigen ervaring en beleving en dus meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen.

 

Prijs:

€ 210 (begeleiding, syllabus, verzekering, koffie/thee) lunch meebrengen

Wanneer: Op 28 en 29 september 2018 van 9u30 tot 16u30
Begeleiding:

Gerd Parquin, erkend focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator

Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen


Individueel traject Focusing

Wil je focussen leren in een individueel traject? Dat kan.
Soms is het moeilijk om vrij te nemen op de geplande data. Dan kan je de cursus ook op je eigen tempo volgen. We plannen samen vier momenten van twee uur, waarop ik jou de vaardigheden van het Focussen bij breng.
Heb je interesse ? Stuur een mailtje naar gerd@cambiarte.be

Focusing (sommigen noemen het gerichte mindfulness) werd door filosoof en psycholoog Gene Gendlin ‘gevonden’. Hij ontdekte door onderzoek bij ‘succesvolle’ cliënten dat deze een bepaalde vaardigheid hadden. Ze richtten hun aandacht naar binnen en maakten contact met hun beleving van de situatie. Hij ontdekte dat er een lijfelijk weten is waar(nog geen) woorden voor zijn. Vanuit die vaststelling ontwikkelde Gendlin ‘Focusing’. Sommige mensen doen dit uit nature, bij anderen is het een leerproces.

Een individuele begeleiding kost je €250.
Inschrijving via gerd@cambiarte.be

 

Oefenavonden Focusing

Met deze oefenavonden willen we een traditie starten. Eens per maand zal de deur in CambiArte openstaan voor iedereen met enige ervaring met Focusing.

Het is een avond om andere focussers te ontmoeten, uit te wisselen en samen te focussen. We starten met een begeleide aankomoefening en zoeken dan een focuspartner waarmee we die avond om beurt focussen. We eindigen met een afsluitoefening. Tussendoor is er water en thee.

Prijs:

€ 10 (begeleiding, thee en water)

Wanneer: donderdag 20 september, vrijdag 12 oktober 2018 van 19u30 tot 21u30
Interesse?

Graag een mailtje ten laatste 2 dagen vooraf op gerd@cambiarte.be of een sms bericht op 0497 30 97 85

Begeleiding:

Begeleiding : Gerd Parquin, erkend focustrainerTweedaagse training assertiviteit, expressie en communicatie. Sta steviger in je schoenen.

Steviger, expressiever en zichtbaarder voor een groep staan?
Zelfzekerheid en vertrouwen (terug)vinden ?
Je beter voelen in je vel?


Deze groepstraining geeft je zicht op je leiderskwaliteiten en je uitdagingen daarin. Vanuit de aanwezige talenten streven we naar een positiever zelfbeeld en meer uitstraling, naar het verbeteren van je expressieve en communicatieve vaardigheden. We experimenteren met ‘anders reageren’ in een veilige omgeving.
Psychofysiek werken aan leiderschap helpt je om je staande te houden in heftige momenten. Concrete oefening vanuit Focusing en Voice Dialogue vergroten je inzicht en je vermogen om meer grip te krijgen op je eigen situatie, op je eigen (re)actie in en op je omgeving.

Focusing is bewust je lichaam gebruiken als graadmeter om storingen op te merken, bij jezelf of in een groep. Je leert te wachten, rustiger te (re)ageren op een situatie. Gronden, je adem voelen, je buikgevoel aandacht geven en erkennen zijn focusvaardigheden. Je leert luisteren naar je behoeften, maar ook naar de andere. Je vergroot je vermogen om jezelf te leiden en een empathische, duidelijke leider te zijn in de groep.

Voice Dialogue maakt je bewust van een bepaalde energie in jezelf die je dagelijks inzet maar ook van energie(en) die ondergesneeuwd zijn. Dikwijls zijn dat polariteiten die niet in balans zijn: stevigheid/flexibiliteit, ruimte nemen/ruimte geven.
We gebruiken het kwaliteitenkwadrant van Ofman om hier meer inzicht in te krijgen. De achterliggende visie van TGI (thema gecentreerde interactie) en geweldloze communicatie bieden een model voor professionele verbinding met de anderen.

We werken met een groep van minimum 6 en maximum 12 deelnemers.
De sessies vinden plaats in de bewegingsruimte van CambiArte, Hoogstraat 54 te Bierbeek, telkens van 10u tot 16u30.

Een reactie van een studente na de cursus:

Dag Gerd, Elke hier. Ik wil je laten weten dat het goed gaat met mij! De stage is super goed verlopen. Ik was heel rustig vanbinnen en ik kon die rust ook uitstralen. En dat ging niet onopgemerkt door de mentor en mijn stagebegeleider! Ik kreeg hier dan ook veel positieve feedback op. Ik ben helemaal open gebloeid, ik ben een totaal andere leerkracht. Doordat ik rustiger was, waren de leerlingen ook veel rustiger! Ik heb ontzettend genoten van de stage. En niet enkel tijdens de stage was ik veel rustiger, in het algemeen ook! Als ik mij onrustig voel, pas ik het trucje toe van ‘iets in mij…’, en ik voel mij al snel veel rustiger! Ik moet dan ook nadenken waarom ik mij net zo slecht voel. Ik sta dus ook veel meer stil bij de oorzaken van mijn frustraties, en kan ze zo beter oplossen. Ik wil je heel hard bedanken voor de tweedaagse, ik heb er ontzettend veel aan gehad! En ik ben er zeker van dat de rest van het groepje zich ook beter voelt. Ik zou zeggen, blijf die sessies geven met dezelfde energie, want ze maken echt een verschil!

 

Prijs:

€ 200 of €170 (studenten), voor 2 dagen (begeleiding, syllabus, koffie/thee/water en verzekering)

Wanneer: op aanvraag
Interesse?

contacteer gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, coach, erkend focustrainer, Voice Dialogue Facilitator, Dans – en bewegingstherapeut.

Maximum: 12 deelnemers


Familiecursus en basiscursus Vedic Art november 2018

“Kunnen ontstaat als niet kunnen mag”
Zin om te schilderen zonder oordeel, zonder prestatie, misschien samen met je kind of kleinkind ?

De 17 principes van Vedic Art wijzen je de weg om in alle vrijheid te ontdekken wat schilderen met jou doet. Je hebt totaal geen voorkennis nodig. Je mag spelenderwijs experimenteren met kleur, verf, op papier of op doek.

Het lijkt op een zoektocht, naar je creativiteit en naar jezelf.  Vedic Art is de schatkaart die je daar bij helpt. Doorheen kleine creatieve opdrachten en verhalen worden de 17 principes aangereikt, die een kompas zijn en helpen om een diepere laag in jezelf aan te raken. Het proces is belangrijker dan het  het resultaat.

Vedic Art biedt een structuur waarin je vrij kan bewegen. Niets moet. Alles kan. Ze is ontwikkelt in Zweden door Curt Källman. (1938-2010), een Zweeds kunstenaar. Na zijn contact met Maharishi, die Transendente Meditatie naar Europa bracht, deed Curt er lange tijd over om de principes uit de Veda’s, een 5000 jaar oude leer, tot een methodiek te ontwikkelen. De methodiek die wordt uitgedragen onder de naam van Vedic Art is eenvoudig.  Je leert geen technieken en toch krijg je een behoorlijke houvast doorheen de 17 principes. De Veda’s vertellen ons dat alle kennis als een zaadje in ons aanwezig is. Een zaadje weet al tot welke bloem het zal ontwikkelen. Vedic Art is een weg om contact te maken met je creatieve bron. Je duikt in het proces en ervaart tijdloosheid, je geniet van het schilderen op een niet resultaatgerichte wijze en verwondert kijk je wat er ontstaat.

Je kan als volwassene deze basiscursus volgen, maar er kunnen ook kinderen aanwezig zijn met hun ouder of grootouder. Ook kinderen kunnen op zoek naar de schat in zichzelf. Het kan zowel voor de volwassene als voor een kind een verrijking zijn om dezelfde principes te ervaren en te delen.

Vedic Art voelde voor mij als een vrijheid scheppende structuur waarin je jezelf en je creativiteit ontdekt. Wie van zichzelf denkt dat ie niet creatief of getalenteerd is,  leert hier in volle vrijheid de kunstenaar in zichzelf te ontmoeten en te genieten van dit proces. Ook wie ervaring heeft met beeldend werken, kan vormelijkheid en techniek loslaten en kijken wat je uit jezelf kan halen. Dit beeldend werken laat je reflecteren. Kunst en leven komen dichter bij elkaar.

De methodiek van Vedic Art is voor mij een bijzonder boeiende aanvulling in het werk dat ik met focusing doe : naar binnen kijken op een niet oordelende en nieuwsgierige manier.

 

Prijs:

Prijs voor de volwassene is €250, per kind (7 tot 15 jaar) betaal je €50. In de prijs is begeleiding, thee/water/knabbels en verzekering inbegrepen. Breng zelf je lunch mee.

Je brengt zelf doeken en verf mee, andere materialen zijn aanwezig. Meer uitleg hierover krijg je bij de inschrijving.

 

Wanneer: Tijdens de herfstvakantie kan je 5 dagen (maandag tot vrijdag) van 9u tot 15u deze cursus volgen. .
Interesse?

contacteer gerd@cambiarte.be om in te schrijven.

Begeleiding:

Gerd Parquin is creatief therapeut, Focustrainer en volgde de basiscursus, de verdieping, de teacher training en de kids training van Vedic Art.

Maximum: 12 deelnemers


Familieopstellingen

Opstellingen, een krachtige en respectvolle methodiek die je kan helpen kijken waar je staat in een bepaald aspect van je leven en welke volgende stap je zou kunnen zetten.
Letterlijk helpen kijken, want je zet zelf een visueel ruimtelijk beeld neer met behulp van representanten. Ze tonen zowel wat in jou allemaal omgaat als bij de personen die met je vraag te maken hebben. De waarneming door representanten kan tot verrassende inzichten leiden en daar van buitenaf naar kijken maakt het gemakkelijker om te zien wat er speelt.

Iets waar je misschien niet bij stilstaat, is dat niet alleen je eigen ervaringen, maar ook onverwerkte gebeurtenissen in het verleden van je familie(systeem), soms nog impact hebben nu. Meestal zijn we ons daarvan niet bewust, maar telkens je iets van jezelf niet begrijpt zou het kunnen dat een onbewust patroon uit je familiesysteem je parten speelt…

En of het nu uit je eigen levensgeschiedenis, of uit dat van je voorouders komt, zowel je kracht als je kwetsbaarheid werd door beide gevormd. Het is zeer verrijkend dit van dichter te bekijken en te onderzoeken.
Respect voor iedereen uit het systeem is ons belangrijkste uitgangspunt.
Je kan zowel deelnemen met een eigen vraag of als representant of deel uitmaken van de groep als getuige.

Prijs:

voor meer informatie, kijk op de website van www.deopencirkel.be

Interesse?

fawzia@deopencirkel.be of 016/64.98.08 meer info op www.deopencirkel.be

Begeleiding:

Fawzia Hanssens en Louis Hillebrand van vzw De Open CirkelSacrale dans

Sacrale dansen zijn meditatieve cirkeldansen die op klassieke muziek, traditionele volksmuziek en tegenwoordig ook op moderne muziek gedanst worden.
De passen zijn eenvoudig, voorkennis is niet vereist. De herhaling en de verbondenheid in de cirkel zijn een uitnodiging om bij je innerlijke harmonie, vreugde en vrede te komen.

We dansen een keer per maand op zondagvoormiddag van 10uur tot 12.30uur

Prijs:

€ 10 per danssessie, drank inbegrepen. Zacht schoeisel meebrengen.

Wanneer: Maandelijks op zondagochtend van 10 tot 12u30.
Begeleiding:

Marja De ceuster
Aanmelden week vooraf : marjadeceuster@hotmail.com of via 0494/81.74.53 of 0494/58.49.52Dans van de Ikken: een dansproject

Dans

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou. Paulo Coelho

De “Dans van de Ikken is een project waarin je in beweging en met de methode van Voice Dialogue op zoek gaat naar (delen van) jezelf.

Het doel is jezelf beter leren kennen, patronen ontdekken, blinde vlekken opsporen. Voice Dialogue en dans of beweging zijn boeiende methoden om tegenstellingen in onszelf te ontdekken: zichtbaar worden, je ruimte innemen, je ritme volgen, zacht of stevig bewegen, je criticus die boven komt, je zelfwaarde en zelfvertrouwen ontdekken, leiden of volgen, afstand en nabijheid, …  Er zijn zoveel thema’s die je hierin kan exploreren. Die exploratie maakt dat je bewuster wordt en meer keuze krijgt over hoe je in het leven wil staan.
Naast de persoonlijke exploratie in dans en in jezelf, is er het groepsproces waarin herkenning, erkenning, samenwerking, aanvaarding en confrontatie een rol spelen. Experimenteren en onderzoeken staan centraal in de voorbereidende fase en in de exploratiefase van het proces. Pas in een later stadium kijken we welke elementen van het proces we wensen te tonen aan de buitenwereld.

We creëren samen een voorstelling waarin we onszelf kunnen zijn.
Heb je interesse om mee te doen aan de vierde editie van de dans van de IKken, contacteer gerd@cambiarte.be
We starten bij 8 deelnemers.

We komen vooral op zondag samen, soms een vrijdagavond. Er is ook een tweedaagse.

Tot en met de tweedaagse werken we procesmatig en staat de voorstelling niet op de voorgrond. Dan pas kijken we welke elementen van ons proces we willen tonen aan een breder publiek. We zoeken samen naar een vorm waarin we onszelf op een passende en veilige manier willen en kunnen tonen. Dat kan naast de dans die we tonen, ook tekst, foto, filmopname of een ander medium zijn.

We nodigen zelf ons publiek uit. De voorstellingen vinden plaats op 1 en 2 maart 2019 in de ruimte van CambiArte.

Prijs:

€290, begeleiding (56 u), verzekering, koffie/thee/water/fruit tijdens de sessies

Wanneer: start zondag 30 september. Op vrijdag werken we van 19 tot 21u30, op zaterdag of zondag van 14u tot 18u. Voorstel werkdata : zon 14 okt, vr 26 okt, vr 9 nov, zon 18 nov, tweedaagse op 1 en 2 dec (10-16u), zon 23 dec 2018, zat 9 feb, zon 17 feb, zond 24 febr 2019. De voorstellingen gaan door op 2 en 3 maart 2019 in vzw CambiArte.
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, Voice Dialogue facilitator en dans-en bewegingstherapeute

Maximum: minimum 8 en maximum 14 deelnemers


Ligconcerten

Al jaren doorkruist Andy Vanbeveren, de bezieler van vzw Boventoon het Vlaamse land om zijn passie voor ‘boventonen’ te delen. Andy doet dit vaak via ontspannende ligconcerten waarbij hij met klankschalen, gongs en andere akoestische instrumenten een ongekende sfeer tovert.

Je vindt alle informatie en ticketverkoop op de website www.boventoon.be

Wanneer: 9 augustus en 23 november 2018 telkens van 19u30 tot 21u
Maximum: 20 personen


Opleiding hedendaagse sjamanisme

Vanaf oktober gaat de opleiding hedendaags sjamanisme door in CambiArte. De opleiding duurt twee jaar en bevat acht weekens per jaar plus een Vision Quest van één week in het buitenland. Tijdens de opleiding worden de fundamenten aangeleerd van het core-sjamanisme, gaan we dieper in op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest geven we ook ruimte aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden.
Op zondag 9 september, maandag 17 september en dinsdag 9 oktober houden we vrijblijvende informatie-momenten over deze opleiding telkens in de Remylaan 18, 3018 Wijgmaal. Op 9 september is dat van 14 tot 17 uur, op 17 september en 9 oktober van 19 tot 21:30 uur.

Wanneer: De tweejarige opleiding ervaringsgericht core-sjamanisme start op 27 & 28 oktober 2018 en duurt tot september 2020.
Begeleiding:

Voor meer informatie en alle data van de opleiding, ga naar de pagina “opleidingen” op onze site of neem contact op met Mark Anthierens, mark@bsvs.be en 0496/280.070.Hatha Yoga

Hatha yoga

Hatha yoga is een eeuwenoude en toch springlevende vorm van yoga. Met ademhalingsoefeningen (pranayama), bijzondere lichaamshoudingen (asana’s) en ontspanning (savasana). Zo kom je via beweging tot rust, zowel fysiek als mentaal.

Hatha yoga groepslessen vanaf september

Vanaf donderdag 13 september: wekelijkse yogales voor wie al ervaring heeft.

Vanaf donderdag 4 oktober: initiatiereeks van 10 lessen voor wie met yoga wilt beginnen.

Workshop Meditatie op 16, 17 en 18 juli van 10 tot 12 uur

Om je aandacht bij één ding te houden

Je leert op een ontspannen manier verschillende meditatievormen kennen en ontdekt dat meditatie niet enkel ‘stilzitten’ hoeft te zijn. Ook als je al mediteert, kun je nu kennismaken met andere vormen of je meditatie verdiepen.

 

Wanneer: Elke donderdagavond van september 2018 tot en met juni 2019 (uitgezonderd schoolvakanties)
Interesse?

Informatie en inschrijving: www.mangala.be , miriam@mangala.be

Begeleiding:

Miriam van Gilse van Mangala, gediplomeerd yogadocent met meer dan 20 jaar yoga ervaring.

 Workshop stralend leven

Stralend leven

Droom jij ook om gelukkiger en stralender door het leven te kunnen gaan en dit in verbinding met jezelf en de ander?

Dan is de volgende workshop misschien iets voor jou?

Als liefde stroomt gaat alles vanzelf. Het leven lacht je toe, je hebt je ware zelf ontdekt, je geniet van de verbinding met jezelf, je geliefden, vrienden, collega’s en andere mensen om je heen. Er is een bepaalde flow in je leven. Er ontstaat plezier, dankbaarheid en vreugde in wat je onderneemt en ervaart. Energetische stroming is voelbaar en liefdesvloed spontaan aanwezig.

Echter deze vanzelfsprekende energetische golf ervaren we niet altijd. We zijn dan minder in contact met onszelf en ons lichaam, voelen ons sneller vermoeid, lusteloos, verdrietig, gefrustreerd of angstig. Onze energie wordt belemmert en blokkeert uiteindelijk. In deze workshop gaan we op onderzoek en ervaren we waarom we niet altijd in contact zijn met deze vanzelfsprekende-stroming. Dit doen we aan de hand van energetische, meditatieve en expressieve oefeningen. Tevens worden tools aangereikt om na deze workshop te implementeren in jouw dagelijks leven.

Prijs:

70 Euro (inbegrepen water, koffie en thee), lunch zelf meebrengen.

Wanneer: 23 februari 2019, 10u – 17u - inloop vanaf 9u30
Interesse?

Voor inschrijving en info richt je tot helga.schroyens@telenet.be of via 0486 92 96 13

Begeleiding:

Helga Schroyens en Stephane DumoulinWorkshop thuiskomen bij jezelf

Een uitnodiging om op ontdekking te gaan in het meest natuurlijke wat we hebben : ons lichaam en ons bewegen. De begeleiding creëert een ruimte waarin je veilig en vol vertrouwen kan en mag bewegen. We vertrekken vanuit de methodiek van focusing, een methode waarbij je de aandacht naar binnen richt. We werken vanuit een zacht en moeiteloos bewegen, elk kan dit op eigen tempo. Er hoeven geen prestaties geleverd te worden. We werken vanuit heel eenvoudig bewegen en kijken wat we daarin tegenkomen. In eerste instantie zijn we gericht op onszelf, er kan als het past ook aandacht zijn voor de ander en de groep. Er is geen enkele voorervaring nodig om thuis te komen bij jezelf.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de vredesweek met het thema ‘thuiskomen’.

Prijs:

€ 15

Wanneer: woensdag 26 sept 2018 van 19u30 tot 21u30
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, focustrainer, dans- en bewegingstherapeuteDaoyin Qigong

Dit zijn gezondheidsoefeningen uit het Oude China – geschikt voor iedereen en uitermate geschikt voor senioren.

We bewegen samen (geen meditatie) en leren een basis Qigong.

Met deze oefening behaalde ik goud in de internationale Daoyin competitie 2018 in Peking.

Wanneer: vanaf maandag 10 september 18u30 tot 19u45
Interesse?

Bel Fabienne De Jonge op 0493/311566

Begeleiding:

Fabienne De Jonge gediplomeerd aan het Daoyin Instituut Sportuniversiteit Peking.Taiji Basisoefeningen Yang stijl

Deze workshop is voor beginnende beoefenaars van taiji, ongeacht de leeftijd. Aan de hand van oefeningen worden de basisprincipes van deze martiale kunst toegelicht. We leren een basisvorm Yang stijl aan in groep zoals ik het geleerd heb van mijn leraar, professor aan de Sportuniversiteit in Shanghai.

We bouwen aan een vorm, aan ons zelfvertrouwen, aan harmonie in groep. We ontspannen mentaal door met ons lichaam te werken.

 

Wanneer: vanaf maandag 10 september 20 tot 21.15 uur
Interesse?

bel Fabienne De Jonge op 0493/311566

Begeleiding:

Fabienne De JongeSjamanistisch klankconcert

Sjamanistische klankconcert op vrijdagavond 19 oktober.

We starten met een vorm van meditatie/relaxatie. Er is interactie in het klankgebeuren tussen de deelnemers en mezelf. Niets moet. Je lichaam wordt in een staat van diepe ontspanning gebracht terwijl je geest gaat reizen op de flow van de klanken van etnische instrumenten en liederen vanuit de Oerbron. Indiaanse loveflute en sjamanentrom, didgeridoo, gongs, Tibetaanse en kristallen klankschalen, oceandrum, monochord, shrutibox en elfenklokjes,  harp…. De klanken overspoelen je, soms vlakbij en subtiel, soms verder weg en feller. Ze kunnen vastgehouden emoties triggeren om geuit te worden. Tijd en ruimte verdwijnen. Je ervaart een totale rust in een zee van welbevinden en je komt terug van deze helende klankenreis onder begeleiding van de Indiaanse sjamanentrom.

Meebrengen: matrasje, dekentje en kussentje, gemakkelijke warme  kleding voor 1,5 uur comfortabel liggen.

 

Prijs:

vooraf betalen : 15 euro/persoon,  voorinschrijving te storten op rek BE379730 3661 6928, met vermelding : naam +bijdrage klankconcert 19 okt 2018 .

Of je betaalt ter plekke kassa 20 euro. De opbrengst gaat integraal naar het onderhoud en de revalidatie van de opvangpaarden van vzw Animu Luce gevestigd in 2230 Herselt.  Meer info over de werking met deze paarden: www.animuluce.be

Wanneer: Vrijdag 19 oktober 2018 van 20 tot 21u30
Interesse?

Inschrijven bij Mia 0471/395 803  of info@animuluce.be 

 Graag ook even melden via mail of je komt,  met hoeveel personen en de namen van deze mensen

Begeleiding:

Mia Van Meensel, lerares Plastische Kunsten en haar passie is etnische muziek. Sinds 18 jaren geeft ze klank-lig-concerten met een aparte toets.