Activiteiten die ruimte bieden voor zelfonderzoek, creativiteit en ont-moeting

Boek : “De tocht van de heldin”

Over zelfonderzoek en je leven op het goede spoor krijgen.

Dit boek geeft een getuigeinis, een ervaringsgerichte visie op hulpverlening en vele aanzetten tot zelfonderzoek. Het wil duidelijk maken dat hulpverlening veel meer is dan “praten over”. Het beklemtoont het voordeel van een integratieve benadering en het belang van het lichaam bij het begeleiden van mensen op hun tocht naar meer welzijn en geluk.

Je kan het boek bestellen door een mail te sturen naar gerd@cambiarte.be.
Voor de prijs van € 24 krijg je het thuis geleverd, afhalen kost je € 20.

Dans en voice dialogue, tegenstellingen in dans

Een wekelijkse maandagochtenddans. Je kan steeds inpikken of eenmalig uitproberen of dit iets voor jou is.

Voor wie zichzelf beter wil leren kennen in beweging en graag op een speelse manier beweegt.

In deze vorm van vrije dans, werken we niet met passen of vaste patronen. Je krijgt opdrachten waarbij je de polariteiten van bewegingselementen exploreert : veel of weinig ruimte innemen, ritme of melodie, vloeiend of staccato, zacht of stevig bewegen.
Dezelfde polariteiten ontdek je in jezelf. De methode van Voice Dialogue leert ons onze innerlijke delen kennen. Wij doen dit via beweging. Je leert iets over jezelf en je ontdekt je eigen kwaliteiten van bewegen en vooral … je krijgt er plezier in. Je voelt je vrijer in het dansant bewegen en ervaart dat dansen je energie kan geven. Je zoekt naar je eigen oplossing voor een bewegingsopdracht of je bouwt aan communicatie in beweging.
In elke sessie ligt het accent op een ander thema. Na de opwarming wordt het thema geëxploreerd. We exploreren onze bewegingen in ruimte, tijd, kracht of flow. Ook materialen, teksten, foto’s, fantasie en muziek kunnen aanleiding zijn tot bewegen.

Dansen brengt je terug bij jezelf. Het kan een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je vertrekt van je eigen bewegingsmogelijkheden. Dat betekent dat het geschikt is voor mensen van verschillende leeftijden, met of zonder danservaring.
Ook mensen die vanwege fysieke problemen (vermoeidheid, reuma, revalidatie) beweging vermijden, kunnen hier terecht. Je kan hier op je eigen tempo, desnoods vanop een stoel de opdrachten mee beleven en uitvoeren binnen jouw mogelijkheden. Het is aan jou om te leren je grenzen daarin te bepalen. Zowel de begeleiding als de groep ondersteunt je daarin.
Ik maak gebruik van elementen uit de Laban Movement Analyse en mijn ervaring als Voice Dialogue facilitator.

 

Prijs:

€15 per sessie of een 10 beurtenkaart: €130 door storting op rek nr BE 07 7340 3157 9266 van vzw CambiArte

Wanneer: elke maandag van 10u tot 12u.
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, Lic L.O., dans – en bewegingstherapeute, Voice Dialogue facilitator en Focustrainer

Maximum: 16 personen


Mindful bewegen reeks

“My body is talking to me, is there anybody there to listen?”

Door te werken vanuit zachte, ondersteunende bewegingen, ademhaling en muziek krijgen we meer voeling met ons lichaam.
Een zachte manier van bewegen die gericht is op begrijpen wat er met ons lijf gebeurt, kan een verademing betekenen in ons proces. We tasten onze mogelijkheden en grenzen af en stellen vast dat het elke keer weer anders is. We werken langzaam naar meer lichaamsbewustzijn, meer ontspanning en genieten.
Mindful bewegen betekent ervaren hoe het is om je bewust te worden van lichamelijke sensaties, ademhaling, (belemmerende) gedachten, emoties. Door in het huidig moment aanwezig te zijn, leer je een voedende relatie met jezelf, je lichaam en je beweging ontwikkelen.

Deze reeks richt zich op mensen die door hun (huidig) proces nood hebben aan zachtheid in beweging. Heb je fysieke klachten zoals spierspanning, pijn zonder oorzaak, veel onrust, angst of somberheid op emotioneel niveau, ben je (chronische) pijnpatiënt, (ex)kankerpatiënt, burn-out of bore-out ? Je bent welkom.
Ik werk vanuit een lichaamsgerichte, focussende houding met mijn cliënten. Mijn ervaring met ‘focusing’ geeft me de overtuiging dat ons lichaam ons dingen vertelt waar we met ons hoofd niet altijd bij kunnen. Het lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden zie ik als een unieke toegangspoort die ons helpt te groeien tot de beste versie van onszelf.

 

Prijs:

Voor de volledige lessenreeks van 5 namiddagen (14u tot 15u30) betaal je € 55, volg je 1 sessie betaal je € 15.

Wie op maandag de cursus Dans en Voice Dialogue volgt, kan ook de danskaart gebruiken.

Wanneer: De nieuwe reeks start op vrijdag 15 maart 2019, 22 en 29 maart, 5 april en 12 april 2019
Interesse?

contacteer gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, lic L.O., dans- en bewegingstherapeute, gecertificeerd Focustrainer

Maximum: 12 personen


Focusing: Niveau 1

Niet oordelend luisteren als kracht tot verandering

Leer de vaardigheden van “focusing” in partnerschap.

Focusing begint met luisteren naar hoe je van binnen op iets reageert of met je meedraagt. Luisteren is pauzeren, aandacht geven, kijken, opmerken en voelen.
Dit luisteren doe je in partnerschap. Je luistert naar de ander en je luistert naar jezelf. Je leert luisteren naar dat gesprek dat ‘zwaar op de maag ligt’ of naar dat ‘leeg’ gevoel na je werkdag, gewaarwordingen in je lijf die iets met je leven te maken hebben. Vervelende gevoelens stoppen we liever weg of we lopen ze voorbij. Bij Focusing, geef je aandacht aan deze lijfelijke gewaarwording op een respectvolle, benieuwde manier. Je maakt een veilige ruimte vanbinnen voor alles wat zich aandient, dus ook voor ‘weerstand’, schaamte, oordeel en andere ‘negatieve’ gevoelens.
Deze luisterende basishouding kan jou het volgende brengen :

– beter weten wat je voelt en wilt;
– keuzes en beslissingen nemen die zowel het hoofd als het hart tevreden stellen;
– een betere relatie met je emotionele kant krijgen;
– jezelf meer vertrouwen;
– verantwoordelijk worden voor jezelf;
– kracht ervaren en blokkades opheffen.

De basiscursus wil zich ook richten op mensen die werken met kinderen en jongeren. Voor ouders, leerkrachten en begeleiders die graag focusing willen introduceren bij kinderen en jongeren.

Prijs:

€ 210 (begeleiding, syllabus, verzekering, koffie/thee) lunch meebrengen

Wanneer: Tweedaagse op 22 en 23 maart 2019 en 10 en 11 mei 2019.
Interesse?

mail naar gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, erkend focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator

Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen


Focusing een verdieping met creatieve werkvormen

Je verdiept het eigen focusproces waarin je gevoelens en sensaties in het lichaam exploreert en hun betekenis ontdekt. Je leert dat alles wat je meemaakt een fysieke component heeft. We verdiepen onze focusvaardigheden van pauzeren, aandacht geven aan voelen en luisteren doorheen creatieve werkvormen als beweging en beeld.

Je leert je partner inleiden en spiegelend begeleiden met ‘presence’ taal.  ‘Presence’ of ‘met je volle aandacht erbij zijn’ geeft je de kans om in contact te komen met hoe je lichaam iets ervaart. Focusing is een ontmoeting tussen je hoofd en je lichaam en samen weten ze meer.

Prijs:

€ 210 (begeleiding, syllabus, verzekering, koffie/thee) lunch meebrengen

Wanneer: Op 15 en 16 februari 2019 van 9u30 tot 16u30
Begeleiding:

Gerd Parquin, erkend focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator

Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen


Individueel traject Focusing

Wil je focussen leren in een individueel traject? Dat kan.
Soms is het moeilijk om vrij te nemen op de geplande data. Dan kan je de cursus ook op je eigen tempo volgen. We plannen samen vier momenten van twee uur, waarop ik jou de vaardigheden van het Focussen bij breng.
Heb je interesse ? Stuur een mailtje naar gerd@cambiarte.be

Focusing (sommigen noemen het gerichte mindfulness) werd door filosoof en psycholoog Gene Gendlin ‘gevonden’. Hij ontdekte door onderzoek bij ‘succesvolle’ cliënten dat deze een bepaalde vaardigheid hadden. Ze richtten hun aandacht naar binnen en maakten contact met hun beleving van de situatie. Hij ontdekte dat er een lijfelijk weten is waar(nog geen) woorden voor zijn. Vanuit die vaststelling ontwikkelde Gendlin ‘Focusing’. Sommige mensen doen dit uit nature, bij anderen is het een leerproces.

Een individuele begeleiding kost je €250.
Inschrijving via gerd@cambiarte.be

 

Oefenavonden focusing

Met deze oefenavonden willen we een traditie starten. Eens per maand zal de deur in CambiArte openstaan voor iedereen met enige ervaring met Focusing.

Het is een avond om andere focussers te ontmoeten, uit te wisselen en samen te focussen. We starten met een begeleide aankomoefening en zoeken dan een focuspartner waarmee we die avond om beurt focussen. We eindigen met een afsluitoefening. Tussendoor is er water en thee.

Prijs:

€ 10 (begeleiding, thee en water)

Wanneer: woensdag 20 feb, 20 maart, 17 april, 22 mei en 19 juni 2019 van 19u30 tot 21u30
Interesse?

Graag een mailtje ten laatste 2 dagen vooraf op gerd@cambiarte.be of een sms bericht op 0497 30 97 85

Begeleiding:

Begeleiding : Gerd Parquin, erkend focustrainerFocusing in Tango en Ki Aikido

Verbinding maken met jezelf en je partner via Tango en Ki Aikido

Wil je heerlijk wandelen en dansen op muziek ? Meer verbinding met jezelf en je partner? Harmonie voelen in de dans als koppel en iets leren van deze ervaring ?

Het programma van de workshop is de volgende:

In dag een leer je kort over de geschiedenis van Tango en de principes van Ki Aikido, leer je centreren en dit toepassen in Tango en je dagdagelijks leven, ontdek je iets over het leiden, volgen, luisteren met je lichaam en verbinding maken.

In dag twee ontdek je Kenko Taiso (goede gezondheidsoefeningen) en leer je je verbinden met de ander terwijl je in verbinding blijft met jezelf (de abrazo en de as / eje). Je leert plezier hebben in moeilijkere stappen terwijl je de verbinding behoudt. Je leert over het concept van milonga, dansen met je partner, de muziek, de ruimte en de groep. Je ontdek tango als een meditatieve benadering voor jezelf en het paar.

Deze workshop is voor iedereen die op een opmerkzame manier Argentijnse Tango wil ontdekken of voor wie wil ontdekken hoe je beter contact kunt maken met jezelf en anderen. Deze workshop combineert de kracht van Ki Aikido beginselen met concepten van de Argentijnse Tango waardoor je op een harmonieuze manier in verbinding kan zijn. Je ervaart nieuwe manieren van aanwezig zijn in het lichaam. Je ontdekt de Argentijnse Tango op een bewuste manier.

Er is geen enkele voorkennis vereist, een niveau 1 focusing is aanbevolen maar niet noodzakelijk.
De cursus wordt in het Engels gegeven met vertaling naar het Nederlands waar nodig. Wenst u meer informatie over de inhoud van de workshop in het Nederlands, stuur een email gerd@cambiarte.be of bel op 0497/30.97.85.
Wenst u meer informatie over de inhoud van de workshop in het Engels, stuur dan een e-mail naarinfo@aikifocuscenter.be.
De workshop is beperkt tot 12 personen, een snelle registratie is wenselijk.

Prijs:

Begeleiding, verzekering, koffie/thee/water/knabbels

Korting wanneer je inschrijft en betaalt voor 28 februari 2019.

€ 145 (€165 na 28/02) per persoon wanneer je met een partner inschrijft (beide betalen die prijs), € 175(195 na 28/02) wanneer je alleen inschrijft.

Enkel zaterdag deelnemen : € 95 (€115 na 28/02)  met partner ( beide betalen die prijs)

Wanneer: zaterdag 30 maart 2019 van 10 tot 17u en zondag 31 maart 2019 van 10 tot 16u.
Interesse?

Je kan je registreren door het formulier in te vullen op de website van Aiki Focus Center asbl,

http://en.aikifocuscenter.be/seminars/tango-connect/

Begeleiding:

Magdalena Marsiglia is maatschappelijk werker en werkt met families in kwetsbare situaties. Ze leerde de Tango in Montevideo, hoofdstad van Uruguay. Ze heeft eerst de klassieke Tango beoefend die in haar familie werd gedanst en daarna beoefent ze sinds meer dan tien jaar Argentijnse tango.

Olivier Gourmet is een senior business executive coach en trainer gespecialiseerd in management consulting, collectieve intelligentie en leiderschapsontwikkeling. Hij is een focusing trainer en focusing coördinator voor België en Luxemburg sinds 2011. Hij beoefent Aikido al 15 jaar en de Argentijnse Tango 10 jaar. Hij combineert deze methoden binnen zijn coachings en trainingen.Tweedaagse training assertiviteit, expressie en communicatie. Sta steviger in je schoenen.

Steviger, expressiever en zichtbaarder voor een groep staan?
Zelfzekerheid en vertrouwen (terug)vinden ?
Je beter voelen in je vel?


Deze groepstraining geeft je zicht op je leiderskwaliteiten en je uitdagingen daarin. Vanuit de aanwezige talenten streven we naar een positiever zelfbeeld en meer uitstraling, naar het verbeteren van je expressieve en communicatieve vaardigheden. We experimenteren met ‘anders reageren’ in een veilige omgeving.
Psychofysiek werken aan leiderschap helpt je om je staande te houden in heftige momenten. Concrete oefening vanuit Focusing en Voice Dialogue vergroten je inzicht en je vermogen om meer grip te krijgen op je eigen situatie, op je eigen (re)actie in en op je omgeving.

Focusing is bewust je lichaam gebruiken als graadmeter om storingen op te merken, bij jezelf of in een groep. Je leert te wachten, rustiger te (re)ageren op een situatie. Gronden, je adem voelen, je buikgevoel aandacht geven en erkennen zijn focusvaardigheden. Je leert luisteren naar je behoeften, maar ook naar de andere. Je vergroot je vermogen om jezelf te leiden en een empathische, duidelijke leider te zijn in de groep.

Voice Dialogue maakt je bewust van een bepaalde energie in jezelf die je dagelijks inzet maar ook van energie(en) die ondergesneeuwd zijn. Dikwijls zijn dat polariteiten die niet in balans zijn: stevigheid/flexibiliteit, ruimte nemen/ruimte geven.
We gebruiken het kwaliteitenkwadrant van Ofman om hier meer inzicht in te krijgen. De achterliggende visie van TGI (thema gecentreerde interactie) en geweldloze communicatie bieden een model voor professionele verbinding met de anderen.

We werken met een groep van minimum 6 en maximum 12 deelnemers.
De sessies vinden plaats in de bewegingsruimte van CambiArte, Hoogstraat 54 te Bierbeek, telkens van 10u tot 16u30.

Een reactie van een studente na de cursus:

Dag Gerd, Elke hier. Ik wil je laten weten dat het goed gaat met mij! De stage is super goed verlopen. Ik was heel rustig vanbinnen en ik kon die rust ook uitstralen. En dat ging niet onopgemerkt door de mentor en mijn stagebegeleider! Ik kreeg hier dan ook veel positieve feedback op. Ik ben helemaal open gebloeid, ik ben een totaal andere leerkracht. Doordat ik rustiger was, waren de leerlingen ook veel rustiger! Ik heb ontzettend genoten van de stage. En niet enkel tijdens de stage was ik veel rustiger, in het algemeen ook! Als ik mij onrustig voel, pas ik het trucje toe van ‘iets in mij…’, en ik voel mij al snel veel rustiger! Ik moet dan ook nadenken waarom ik mij net zo slecht voel. Ik sta dus ook veel meer stil bij de oorzaken van mijn frustraties, en kan ze zo beter oplossen. Ik wil je heel hard bedanken voor de tweedaagse, ik heb er ontzettend veel aan gehad! En ik ben er zeker van dat de rest van het groepje zich ook beter voelt. Ik zou zeggen, blijf die sessies geven met dezelfde energie, want ze maken echt een verschil!

 

Prijs:

€ 200 of €170 (studenten), voor 2 dagen (begeleiding, syllabus, koffie/thee/water en verzekering)

Wanneer: vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 of op aanvraag.
Interesse?

contacteer gerd@cambiarte.be

Begeleiding:

Gerd Parquin, coach, erkend focustrainer, Voice Dialogue Facilitator, Dans – en bewegingstherapeut.

Maximum: 12 deelnemers


Basiscursus Vedic Art

“Kunnen ontstaat als niet kunnen mag”
Zin om te schilderen zonder oordeel, zonder prestatie? In de familiecursus kan je dit ook samen met je kind of kleinkind.

De 17 principes van Vedic Art wijzen ons de weg om in alle vrijheid te ontdekken wat schilderen met ons doet. Er is totaal geen voorkennis nodig. We experimenteren spelenderwijs met kleur, verf, pastel, op papier of op doek.

Deze cursus lijkt op een zoektocht naar onze creativiteit en naar onszelf.  Vedic Art is de schatkaart die daar bij helpt. Doorheen kleine creatieve opdrachten en verhalen worden de 17 principes aangereikt. De principes zijn als een kompas en helpen om een diepere laag in jezelf aan te raken. Het proces is hierbij belangrijker dan het resultaat. Deze prachtige methode biedt een structuur waarin we vrij kunnen bewegen. Niets moet. De basiscursus is gericht op volwassenen. In de familiecursussen kan je ook als volwassenen deelnemen maar er is de mogelijkheid om dit samen met je kind (7 tot 15 j)of je kleinkind te doen. Ook kinderen kunnen op zoek naar de schat in zichzelf. Het kan zowel voor de volwassene als voor een kind een verrijking zijn om dezelfde principes te ervaren en te delen. De familiecursus is zo opgebouwd dat je als volwassene en als kind je eigen ruimte krijgt en mag innemen.

Vedic Art is ontwikkelt in Zweden door Curt Källman. (1938-2010), een Zweeds kunstenaar. Na zijn contact met Maharishi, die Transendente Meditatie naar Europa bracht, deed Curt er lange tijd over om de principes uit de Veda’s, een 5000 jaar oude Hindoeïstische leer, tot een methodiek te ontwikkelen. De methodiek die wordt uitgedragen onder de naam van Vedic Art is eenvoudig.  Je leert geen technieken en toch krijg je een behoorlijke houvast doorheen de 17 principes. De Veda’s vertellen dat alle kennis reeds als een zaadje in ons aanwezig is. Een zaadje weet al tot welke bloem het zal ontwikkelen. Vedic Art is een weg om contact te maken met je eigen creatieve bron. Je duikt in het proces en ervaart tijdloosheid, je geniet van het schilderen op een niet resultaatgerichte wijze en verwondert kijk je wat er ontstaat.

Vedic Art voelde voor mij als een vrijheid scheppende structuur waarin je jezelf en je creativiteit ontdekt. Wie van zichzelf denkt dat ie niet creatief of getalenteerd is,  leert hier in volle vrijheid de kunstenaar in zichzelf te ontmoeten en te genieten van dit proces. Ook wie ervaring heeft met beeldend werken, kan vormelijkheid en techniek loslaten en kijken wat je uit jezelf kan halen. Dit beeldend werken laat je reflecteren. Kunst en leven komen dichter bij elkaar.

De methodiek van Vedic Art is voor mij een bijzonder boeiende aanvulling in het werk dat ik met focusing doe : naar binnen kijken op een niet oordelende en nieuwsgierige manier.

 

Prijs:

Prijs voor de volwassene is €250. In de familiecursus kunnen ook kinderen deelnemen, je betaalt  €50 per per kind (7 tot 15 jaar). In de prijs is begeleiding, thee/water/knabbels en verzekering inbegrepen. Breng zelf je lunch mee.

Je brengt zelf doeken en verf mee, andere materialen zijn aanwezig. Meer uitleg hierover krijg je bij de inschrijving.

Wanneer: Basiscursus 4 tot 8 maart 2019 - Basiscursus 18 tot 22 april 2019 - Familiecursus 3 tot 7 juli 2019 - Telkens van 10u tot 16u
Interesse?

contacteer gerd@cambiarte.be om in te schrijven.

Begeleiding:

Gerd Parquin is creatief therapeut, Focustrainer en volgde de basiscursus, de verdieping, de teacher training en de kids training van Vedic Art.

Maximum: De plaatsen zijn beperkt tot 10 deelnemers


Familieopstellingen

Opstellingen, een krachtige en respectvolle methodiek die je kan helpen kijken waar je staat in een bepaald aspect van je leven en welke volgende stap je zou kunnen zetten.
Letterlijk helpen kijken, want je zet zelf een visueel ruimtelijk beeld neer met behulp van representanten. Ze tonen zowel wat in jou allemaal omgaat als bij de personen die met je vraag te maken hebben. De waarneming door representanten kan tot verrassende inzichten leiden en daar van buitenaf naar kijken maakt het gemakkelijker om te zien wat er speelt.

Iets waar je misschien niet bij stilstaat, is dat niet alleen je eigen ervaringen, maar ook onverwerkte gebeurtenissen in het verleden van je familie(systeem), soms nog impact hebben nu. Meestal zijn we ons daarvan niet bewust, maar telkens je iets van jezelf niet begrijpt zou het kunnen dat een onbewust patroon uit je familiesysteem je parten speelt…

En of het nu uit je eigen levensgeschiedenis, of uit dat van je voorouders komt, zowel je kracht als je kwetsbaarheid werd door beide gevormd. Het is zeer verrijkend dit van dichter te bekijken en te onderzoeken.
Respect voor iedereen uit het systeem is ons belangrijkste uitgangspunt.
Je kan zowel deelnemen met een eigen vraag of als representant of deel uitmaken van de groep als getuige.

Prijs:

voor meer informatie, kijk op de website van www.deopencirkel.be

Interesse?

fawzia@deopencirkel.be of 016/64.98.08 meer info op www.deopencirkel.be

Begeleiding:

Fawzia Hanssens en Louis Hillebrand van vzw De Open CirkelSacrale dans

Sacrale dansen zijn meditatieve cirkeldansen die op klassieke muziek, traditionele volksmuziek en tegenwoordig ook op moderne muziek gedanst worden.
De passen zijn eenvoudig, voorkennis is niet vereist. De herhaling en de verbondenheid in de cirkel zijn een uitnodiging om bij je innerlijke harmonie, vreugde en vrede te komen.

We dansen een keer per maand op zondagvoormiddag van 10uur tot 12.30uur

Prijs:

€ 10 per danssessie, drank inbegrepen. Zacht schoeisel meebrengen.

Wanneer: Maandelijks op zondagochtend van 10 tot 12u30.
Begeleiding:

Marja De ceuster
Aanmelden week vooraf : marjadeceuster@hotmail.com of via 0494/81.74.53 of 0494/58.49.52Ligconcerten

Al jaren doorkruist Andy Vanbeveren, de bezieler van vzw Boventoon het Vlaamse land om zijn passie voor ‘boventonen’ te delen. Andy doet dit vaak via ontspannende ligconcerten waarbij hij met klankschalen, gongs en andere akoestische instrumenten een ongekende sfeer tovert.

Je vindt meer informatie op de website www.boventoon.be

Wanneer: 30 januari, 23 augustus en 7 november 2019 telkens van 19u30 tot 21u
Interesse?

ticketverkoop via :

https://nageba.eu/concerten/30-01-ligconcert-bierbeek-1

https://nageba.eu/concerten/23-08-ligconcert-verscheidenheid-bierbeek

https://nageba.eu/concerten/07-11-gongconcert-ontplooiing-bierbeek

Begeleiding:

Andy Vanbeveren

Maximum: 20 personen


Opleiding hedendaagse sjamanisme

Vanaf oktober gaat de opleiding hedendaags sjamanisme door in CambiArte. De opleiding duurt twee jaar en bevat acht weekens per jaar plus een Vision Quest van één week in het buitenland. Tijdens de opleiding worden de fundamenten aangeleerd van het core-sjamanisme, gaan we dieper in op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest geven we ook ruimte aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden.
Op dinsdag 9 oktober houden we een vrijblijvende informatie-moment over deze opleiding in de Remylaan 18, 3018 Wijgmaal van 19 tot 21:30 uur.

Wanneer: De tweejarige opleiding ervaringsgericht core-sjamanisme start op 27 & 28 oktober 2018 en duurt tot september 2020.
Begeleiding:

Voor meer informatie en alle data van de opleiding, ga naar de pagina “opleidingen” op onze site of neem contact op met Mark Anthierens, mark@bsvs.be en 0496/280.070.Hatha Yoga

Hatha yoga

Hatha yoga is een eeuwenoude en toch springlevende vorm van yoga. Met ademhalingsoefeningen (pranayama), bijzondere lichaamshoudingen (asana’s) en ontspanning (savasana). Zo kom je via beweging tot rust, zowel fysiek als mentaal.

Hatha yoga groepslessen vanaf september

Vanaf donderdag 13 september: wekelijkse yogales voor wie al ervaring heeft.

Vanaf donderdag 4 oktober: initiatiereeks van 10 lessen voor wie met yoga wilt beginnen.

Wanneer: Elke donderdagavond van september 2018 tot en met juni 2019 (uitgezonderd schoolvakanties)
Interesse?

Informatie en inschrijving: www.mangala.be , miriam@mangala.be

Begeleiding:

Miriam van Gilse van Mangala, gediplomeerd yogadocent met meer dan 20 jaar yoga ervaring.

 Workshop stralend leven

Stralend leven

Droom jij ook om gelukkiger en stralender door het leven te kunnen gaan en dit in verbinding met jezelf en de ander?

Dan is de volgende workshop misschien iets voor jou?

Als liefde stroomt gaat alles vanzelf. Het leven lacht je toe, je hebt je ware zelf ontdekt, je geniet van de verbinding met jezelf, je geliefden, vrienden, collega’s en andere mensen om je heen. Er is een bepaalde flow in je leven. Er ontstaat plezier, dankbaarheid en vreugde in wat je onderneemt en ervaart. Energetische stroming is voelbaar en liefdesvloed spontaan aanwezig.

Echter deze vanzelfsprekende energetische golf ervaren we niet altijd. We zijn dan minder in contact met onszelf en ons lichaam, voelen ons sneller vermoeid, lusteloos, verdrietig, gefrustreerd of angstig. Onze energie wordt belemmert en blokkeert uiteindelijk. In deze workshop gaan we op onderzoek en ervaren we waarom we niet altijd in contact zijn met deze vanzelfsprekende-stroming. Dit doen we aan de hand van energetische, meditatieve en expressieve oefeningen. Tevens worden tools aangereikt om na deze workshop te implementeren in jouw dagelijks leven.

Prijs:

70 Euro (inbegrepen water, koffie en thee), lunch zelf meebrengen.

Wanneer: 23 februari 2019, 10u – 17u - inloop vanaf 9u30
Interesse?

Voor inschrijving en info richt je tot helga.schroyens@telenet.be of via 0486 92 96 13

Begeleiding:

Helga Schroyens en Stephane DumoulinUIT JE HOOFD !! een cursus voor jongeren tussen 15 en 19 jaar

Dikwijls houden negatieve gedachten, onrust of angst jongeren tegen om voluit te leven. Deze cursus biedt een veilige plek waarin gezocht en geoefend wordt in het omgaan met overweldigende emoties of zelfkritiek.

Binnen de groep wordt eerst gewerkt aan vertrouwen en veiligheid zodat elk met zijn hulpvraag terecht kan. We werken vanuit de methodiek van focusing waarbij we aandacht besteden aan hoe ‘iets’ voelt in ons lichaam. Onze ervaring met deze methodiek leert ons dat we daarbinnen altijd een antwoord vinden.

De jongere leert te luisteren naar wat er bij hen van binnen speelt en daar contact mee krijgen. Door deze gerichte, respectvolle aandacht krijgen zij vat op hun soms moeilijke, boze, angstige of agressieve emoties. Ze leren hun gevoelens op een acceptabele manier uit te drukken. Ze hanteren hun problemen in plaats van ze te ontkennen of er door overspoeld te raken. Ze leren luisteren naar anderen en zich in de ander inleven. Ze geven gerichte aandacht aan hun vragen, noden en problemen. Ze leren zich concentreren en meer verantwoordelijkheid te nemen. Ze leren vertrouwen op hun eigen capaciteiten, eigen oordeel  en leren zelf beslissingen te nemen.

Prijs:

€ 170 voor de tweedaagse (begeleiding, drank en knabbels, verzekering). Lunch zelf meebrengen.

Wanneer: zaterdag 2 maart en zondag 3 maart 2019 telkens van 9u30 tot 16u
Begeleiding:

Gerd Parquin is erkend focustrainer en creatief therapeut.

Maximum: maximum 10 deelnemers tussen de 14 en 19 jaar.


Droomopstellingen

Dromen zijn verhalen van de ziel.  

Ze vormen een bijzondere toegangspoort tot de grotere zielenwereld. We benaderen de droom als een werkelijkheid op zich, onderzoeken welke psychodynamieken er spelen, maken deze zichtbaar via opstellingswerk en verbinden ze met je waakleven.  Dromen vormen een eigen werkelijkheid die ook door de dromer als reëel wordt ervaren. Hierin zijn niet alleen de personages maar ook dieren, planten en zelfs voorwerpen bezield, ze kennen er een eigen bestaan. We gaan hier op ontdekkingsreis en verbinden wij ons met wat zich toont in de droom.  Droomonderzoek verbindt je met je levensessentie en inspireert je in het zoeken naar je eigen authentiek antwoord op wat het leven je brengt.

Heb jij een nachtelijke droom die je wil inbrengen?   

Twee à drie droomopstellingen mogelijk per avond. Geen voorkennis van opstellingswerk nodig.

Prijs:

25 €/avond. Reeks van 4 avonden aan 80 €

Wanneer: vrijdagavonden 12 okt, 30 nov en 21 dec 2018 van 19u30 tot 22u
Interesse?

via mail bij : vdbarbara@hotmail.com of anne.verdoodt@conjunct.be

Meer info op : www.barbaravandael.be & www.conjunct.be

Begeleiding:

Barbara Van Dael – Anne Verdoodt

Maximum: 12 deelnemers


DansXperiment

Dans en beweging werken helend, halen ons uit ons hoofd en brengen ons in het NU.

Op een dansXperiment is er tijd om op onderzoek te gaan naar bewegingsmogelijkheden. Korte opdrachten nodigen je uit om bewegingsthema’s in ruimte, kracht en tijd te verkennen. Elke danservaring brengt meer bewustzijn, verhoogt je autonomie, vergroot je speelruimte, brengt vrijheid en diepere beleving. Er is tijd voor exploratie, aandacht voor je eigen ruimte, je eigen-hart-ritme, je adem, kans om je open te stellen voor jezelf en voor ont-moeting met de ander.

Danservaring is niet vereist.

Prijs:

€15 (begeleiding, verzekering, thee/water/knabbel)

Wanneer: Op woensdag 19 dec 2018 van 19u30 tot 21u30
Begeleiding:

Stephane en Gerd zijn de begeleiders

Maximum: Het aantal deelnemers is beperkt tot 18.