Activiteiten die ruimte bieden voor

zelfonderzoek, creativiteit en ont-moeting


FOCUSSEN of de kracht van innerlijk luisteren

Basiscursus Focussen op 14 en 15 aug 2017

"Je eigen wijze lijf weet meer dan je denkt."

Focussen begint met luisteren, luisteren naar hoe je vanbinnen op iets reageert of met je meedraagt. Luisteren is ook kijken, opmerken en voelen. Dit luisteren doe je in partnerschap. Je luistert naar de ander en je leert luisteren naar jezelf. Je leert luisteren naar dat gesprek dat 'zwaar op de maag ligt' of naar dat 'leeg' gevoel na je werkdag, gewaarwordingen in je lijf die iets met je leven te maken hebben. We lopen vaak voorbij of we negeren vervelende gevoelens. Bij Focusing, geef je juist aandacht aan deze lijfelijke gewaarwording op een respectvolle, benieuwde manier. Je maakt een veilige ruimte vanbinnen voor alles wat zich aandient, dus ook voor 'weerstand', schaamte, oordeel en andere 'negatieve' gevoelens.
Deze luisterende basishouding kan jou het volgende brengen :
- beter weten wat je voelt en wilt;
- keuzes en beslissingen nemen die zowel het hoofd als het hart tevreden stellen;
- een betere relatie met je emotionele kant krijgen;
- jezelf meer vertrouwen;
- verantwoordelijk worden voor jezelf;
- kracht ervaren en blokkades opheffen.

Bij Focussen leer je een voedende innerlijke relatie met jezelf te ontwikkelen en je leert met respectvolle aandacht luisteren naar de andere. Om de beurt geef je elkaar de tijd en ruimte om stil te staan in een veilige omgeving.
In deze intense tweedaagse leer je de stappen van het focusproces en een partner begeleiden in een luisterende, niet oordelende houding.

Wil je focussen leren in een individueel traject? Dat kan.
Soms is het moeilijk om vrij te nemen op de geplande data. Dan kan je de cursus ook op je eigen tempo volgen. We plannen samen vier momenten van twee uur, waarop ik jou de vaardigheden van het Focussen bij breng.
Heb je interesse ? Stuur een mailtje naar gerd@cambiarte.be
Een individuele begeleiding kost je €250. Your body is talking to you. Is there anybody there to listen ?

Focussen werd door filosoof en psycholoog Gene Gendlin 'gevonden'. Hij ontdekte door onderzoek bij 'succesvolle' cliënten dat deze een bepaalde vaardigheid hadden. Ze richtten hun aandacht naar binnen en maakten contact met hun beleving van de situatie. Hij ontdekte dat er een lijfelijk weten is waar (nog geen) woorden voor zijn. Vanuit die vaststelling ontwikkelde Gendlin het Focussen. Sommige mensen doen dit uit nature, bij anderen is het een leerproces.

 
Prijs: € 200 (begeleiding, syllabus, verzekering, koffie/thee) lunch meebrengen
Inschrijving via gerd@cambiarte.be
Wanneer: 14 en 15 augustus van 10 tot 17u.
Begeleiding: Gerd Parquin, Focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator
Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen

Top

Vervolg Focussen

Heb je reeds een workshop Focussen gevolgd, dan kan je in een niveau 2 je vaardigheden verdiepen.
Dat betekent verder oefenen in het 'ten volle' aanwezig zijn bij wat er "van binnen" speelt. Je leert de andere inleiden, andere manieren van symboliseren en de taal van het spiegelend aanwezig zijn.
We onderzoeken en kijken ook waar het moeilijk gaat.

 
Prijs: € 200, inschrijving via gerd@cambiarte.be
Wanneer: najaar 2017, datum later te bepalen, van 10 tot 17u.
Begeleiding: Gerd Parquin, Focustrainer, lichaamsgericht en creatief therapeut, Voice Dialogue facilitator
Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen

Top

Verstillen in beweging op 21 augustus 2017

Het onmerkbare bespeuren.

Verstillen is met aandacht ergens helemaal inkruipen en kijken wat er ontstaat.
We herontdekken onze zintuigen : gehoor, gevoel en gezicht.
Er ontstaat verwondering voor het kleine en vanzelfsprekende.
Onze ervaringen als nieuw beleven is het uitgangspunt.
De natuur is een inspiratiebron, beweging is de ingangspoort om onszelf te ervaren.
Gerd laat zich in haar begeleiding inspireren door elementen van Butoh, Authentic movement, dansimprovisatie en Focusing.

 
Prijs: € 55 (begeleiding, verzekering, drank)
breng wat lekkers mee om te delen tijdens de middag.
Inschrijving voor 15 augustus 2017 via gerd@cambiarte.be.
Wanneer: maandag 21 augustus van 9u30 tot 16u30.
Begeleiding: Gerd Parquin, dansdocente, creatief therapeut en Focustrainer.
Maximum: de plaatsen zijn beperkt tot 12 personen

Top

DANS EN VOICE DIALOGUE, tegenstellingen in dans

Op 4 september starten we terug met onze wekelijkse maandagochtenddans. Je kan steeds inpikken of eenmalig uitproberen of dit iets voor jou is.

Voor wie:
- graag op een speelse manier beweegt
- zichzelf beter wil leren kennen in beweging

In deze vorm van vrije dans, werken we niet met passen of vaste patronen. Je krijgt opdrachten waarbij je de polariteiten van bewegingselementen exploreert : veel of weinig ruimte innemen, ritme of melodie, vloeiend of staccato, zacht of stevig bewegen. Je leert hierbij iets over jezelf en je ontdekt je eigen kwaliteiten van bewegen en vooral ... je krijgt er plezier in. Je voelt je vrijer in het dansant bewegen en ervaart dat dansen je energie kan geven. Je zoekt naar je eigen oplossing voor een bewegingsopdracht of je bouwt aan communicatie in beweging.
In elke sessie ligt het accent op een ander thema. Na de opwarming wordt het thema geëxploreerd. Thema's zijn dikwijls een onderzoeken van tijd, kracht, ruimte of flow van beweging. Maar ook materialen, teksten, foto's, fantasie en muziek kunnen aanleiding zijn tot bewegen.

Dansen brengt je terug bij jezelf. Het kan een positieve invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je vertrekt van je eigen bewegingsmogelijkheden. Dat betekent dat het geschikt is voor mensen van verschillende leeftijden, met of zonder danservaring.
Ook mensen die vanwege fysieke problemen (vermoeidheid, reuma, revalidatie) beweging vermijden, kunnen hier terecht. Je kan hier op je eigen tempo, desnoods vanop een stoel de opdrachten mee beleven binnen jouw beperkte mogelijkheden. Het is aan jou om je grenzen daarin te bepalen. Zowel de begeleiding als de groep ondersteunt je daarin.
Ik maak gebruik van elementen uit de Laban Movement Analyse en mijn ervaring als Voice Dialogue facilitator.

 
Prijs: € 15 per sessie of een 10 beurtenkaart: € 130 door storting op rek nr 734-0315792-66 van vzw CambiArte
Wanneer: elke maandag van van 10u tot 12u.
Geïnteresseerd ? mail naar gerd@cambiarte.be.
Begeleiding: Gerd Parquin, Lic L.O., dans - en bewegingstherapeute, Voice Dialogue facilitator en Focustrainer
Maximum: 16 personen

Top

Tweedaagse training assertiviteit, expressie en communicatie. Sta steviger in je schoenen. Op 28 en 29 augustus 2017

Steviger, expressiever en zichtbaarder voor een groep staan?
Zelfzekerheid en vertrouwen (terug)vinden ?
Je beter voelen in je vel?


Deze groepstraining geeft je zicht op je leiderskwaliteiten en je uitdagingen daarin. Vanuit de aanwezige talenten streven we naar een positiever zelfbeeld en meer uitstraling, naar het verbeteren van je expressieve en communicatieve vaardigheden. We experimenteren met 'anders reageren' in een veilige omgeving. Naast "praten over", bieden we een waaier aan speelse methodieken.
Focussen en Voice Dialogue vergroten je inzicht en je vermogen om meer grip te krijgen op je eigen situatie, op je eigen (re)actie in en op je omgeving.

Focussing is bewust je lichaam gebruiken als graadmeter om storingen op te merken, bij jezelf of in een groep. Je leert te wachten, rustiger te (re)ageren op een situatie. Gronden, je adem voelen, je buikgevoel aandacht geven en erkennen zijn focusvaardigheden. Je leert luisteren naar je behoeften, maar ook naar de andere. Je vergroot je vermogen om jezelf te leiden en een empathische, duidelijke leider te zijn in de groep.

Voice Dialogue maakt je bewust van een bepaalde energie in jezelf die je dagelijks inzet maar ook van energie(en) die ondergesneeuwd zijn. Dikwijls zijn dat polariteiten die niet in balans zijn: stevigheid/flexibiliteit, ruimte nemen/ruimte geven.
We gebruiken het kwaliteitenkwadrant van Ofman om hier meer inzicht in te krijgen. De achterliggende visie van TGI (thema gecentreerde interactie) en geweldloze communicatie bieden een model voor professionele verbinding met de anderen.

We werken met een groep van minimum 6 en maximum 12 deelnemers.
De sessies vinden plaats in de bewegingsruimte van CambiArte, Hoogstraat 54 te Bierbeek, telkens van 10u tot 16u30.

Een reactie van een studente na de cursus:
Dag Gerd, Elke hier. Ik wil je laten weten dat het goed gaat met mij! De stage is super goed verlopen. Ik was heel rustig vanbinnen en ik kon die rust ook uitstralen. En dat ging niet onopgemerkt door de mentor en mijn stagebegeleider! Ik kreeg hier dan ook veel positieve feedback op. Ik ben helemaal open gebloeid, ik ben een totaal andere leerkracht. Doordat ik rustiger was, waren de leerlingen ook veel rustiger! Ik heb ontzettend genoten van de stage. En niet enkel tijdens de stage was ik veel rustiger, in het algemeen ook! Als ik mij onrustig voel, pas ik het trucje toe van 'iets in mij...', en ik voel mij al snel veel rustiger! Ik moet dan ook nadenken waarom ik mij net zo slecht voel. Ik sta dus ook veel meer stil bij de oorzaken van mijn frustraties, en kan ze zo beter oplossen. Ik wil je heel hard bedanken voor de tweedaagse, ik heb er ontzettend veel aan gehad! En ik ben er zeker van dat de rest van het groepje zich ook beter voelt. Ik zou zeggen, blijf die sessies geven met dezelfde energie, want ze maken echt een verschil!

 
Prijs: € 200 of €160(studenten), voor 2 dagen(begeleiding, syllabus, koffie/thee/water en verzekering).
Data: volgende training is gepland op 28 en 29 augustus 2017. De cursus kan ook op aanvraag georganiseerd worden. Neem hiervoor contact op met gerd@cambiarte.be

Top

Familieopstellingen

Opstellingen, een krachtige en respectvolle methodiek die je kan helpen kijken waar je staat in een bepaald aspect van je leven en welke volgende stap je zou kunnen zetten.
Letterlijk helpen kijken, want je zet zelf een visueel ruimtelijk beeld neer met behulp van representanten. Ze tonen zowel wat in jou allemaal omgaat als bij de personen die met je vraag te maken hebben. De waarneming door representanten kan tot verrassende inzichten leiden en daar van buitenaf naar kijken maakt het gemakkelijker om te zien wat er speelt.
Iets waar je misschien niet bij stilstaat, is dat niet alleen je eigen ervaringen, maar ook onverwerkte gebeurtenissen in het verleden van je familie(systeem), soms nog impact hebben nu. Meestal zijn we ons daarvan niet bewust, maar telkens je iets van jezelf niet begrijpt zou het kunnen dat een onbewust patroon uit je familiesysteem je parten speelt...
En of het nu uit je eigen levensgeschiedenis, of uit dat van je voorouders komt, zowel je kracht als je kwetsbaarheid werd door beide gevormd. Het is zeer verrijkend dit van dichter te bekijken en te onderzoeken.
Respect voor iedereen uit het systeem is ons belangrijkste uitgangspunt.
Je kan zowel deelnemen met een eigen vraag of als representant of deel uitmaken van de groep als getuige.

 
Wanneer: kijk hiervoor op de website van www.deopencirkel.be
Prijs : 30 euro als representant, 70 euro met eigen vraag
Contacteer: fawzia@deopencirkel.be of 016/64.98.08 meer info op www.deopencirkel.be
Begeleiding: Fawzia Hanssens en Louis Hillebrand van vzw De Open Cirkel

Top

PSYCH-K basiscursus

Ontwikkel veerkracht, vitaliteit en zelfvertrouwen.
Neem jouw leven in eigen hand en begin ermee tijdens deze Basis Workshop.
Stap in een nieuwe realiteit waarin je bewust-waarneemt en bewust-kiest. In de basiscursus leer je positieve overtuigingen verankeren. Je kan het leven beter aan, je weet wat je wilt en je verlangens worden realiteit. Je kan stress neutraliseren, zodat je vlot weer in balans bent en met focus en energie verder kunt. Je onderbewuste gedachten zullen je niet meer saboteren. Ze zullen met je meewerken.
De voordelen zal je ervaren in alle levensgebieden, zoals zelfvertrouwen, communicatie, relaties, omgaan met verdriet en verlies, gezondheid en vitaliteit, werken. De oefeningen kan je gebruiken in je persoonlijk leven en in je werk (als leidinggevende, verkoper, collega,...).
 
Wanneer: Op 9, 10 en 11 juli 2017 van 9u tot 17u
Prijs: €500 euro (vroegboektarief tot 10 juni); daarna €550; €25 korting bij inschrijven met 2 (of meer); sociaal tarief van €275 voor mensen met een minimuminkomen en jongeren tot 25 jaar. Bij inschrijving geef je aan welk tarief van toepassing is.
We werken met minimum 6 en maximum 12 mensen.
Begeleiding: Mariette Ham, gecertificeerd PSYCH-K trainer/coach
Leer Mariette kennen:www.marietteham.org
Meer info en inschrijven via mariette.ham@telenet.be

Top

PSYCH-K voor coaches en hulpverleners

Je ontmoet in je praktijk dikwijls mensen met sterke belemmerende overtuigingen. Dit kan de impact van de begeleiding of behandeling beperken.
In deze basiscursus leer je voor jezelf positieve overtuigingen verankeren. En je kan ze ook met anderen gebruiken. Bijvoorbeeld als aanvulling in je praktijk als coach, therapeut, gezondheidsadviseur, studiebegeleider, huisarts...
 
Wanneer: Op 24, 25 en 26 augustus 2017 telkens van 9 tot 17u.
Prijs: €500 vroegboektarief tot 24 juli); daarna €550; €25 korting bij inschrijven met 2 (of meer); sociaal tarief van €275 voor mensen met een minimuminkomen en jongeren tot 25 jaar.
NIEUW: binnenkort zal het mogelijk zijn hiervoor KMO opleidingscheques te gebruiken.
Begeleiding: Mariette Ham, trainer, coach, facilitator in persoonlijke en team effectiviteit en gecertificeerd PSYCH-K trainer/coach
Meer info op www.marietteham.org en inschrijven via mariette.ham@telenet.be

Top

Levensloop en passie

"Terugblikken op wat achter je ligt, maakt je wijzer in de toekomst."
We hebben al zoveel meegemaakt in ons leven, maar hebben we ook al eens de tijd genomen om stil te staan bij de vruchten van onze levensarbeid? Zowel uit de negatieve ervaringen als uit de positieve ervaringen zijn er wijze lessen te trekken die ons innerlijk rijk en sterk maken.
In deze workshop van drie avonden gebruiken we verschillende methoden van 'levensloopontdekking' en leren we met andere ogen te kijken naar onszelf en naar wat ons passie en zin geeft in dit leven. Deze avonden worden zorgvuldig begeleid door Nancy Vandenberghe, pedagoog en ontwikkelingscoach.
 
Wanneer: Drie woensdagavonden : 20 en 27 sept en 4 okt 2017 telkens van 19 tot 22u.
Prijs: €120
Begeleiding: Nancy Vandenberghe, pedagoog en ontwikkelingscoach
Meer info en inschrijven via de wijzetoekan@hotmail.com

Top

Sacrale dans

Sacrale dansen zijn meditatieve cirkeldansen die op klassieke muziek, traditionele volksmuziek en tegenwoordig ook op moderne muziek gedanst worden. De passen zijn eenvoudig, voorkennis is niet vereist. De herhaling en de verbondenheid in de cirkel zijn een uitnodiging om bij je innerlijke harmonie, vreugde en vrede te komen.
We dansen een keer per maand op zondagvoormiddag van 10uur tot 12.30uur
 
Wanneer: Maandelijks op zondagochtend van 10 tot 12u30.
Data 2017 : 10/9 - 15/10 - 12/11 - 10/12, 2018 : 14/1 - 11/2 - 11/3 - 22/4 - 9/5 - 10/6
Prijs: € 10 per danssessie, drank inbegrepen. Zacht schoeisel meebrengen.
Begeleiding: Marja De ceuster
Aanmelden week vooraf : marjadeceuster@hotmail.com of 0494 8174530494/584952

Top

Qigongreeks voor beginners

Chi Neng Qigong, de vorm die wij in deze reeks beoefenen, maakt je sterk en krachtig en ontwikkelt je eigen potentieel en wijsheid. We leren energieën voelen, eigen energieën en energieën van aarde en universum. We gebruiken deze energieën om ons gezond te maken en te houden. We worden ons bewust van ons eigen bewustzijn (innerconsciousness) en van het universele bewustzijn (outer consciousness).
Deze reeks staat open voor iedereen die wil kennismaken met deze vorm die ontwikkeld is door een Chinese arts en behoort tot de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde).
Meer info zie http://www.xanthe.eu/ch-neng-qigong/zhi-neng-qigong/index.html
 
Wanneer: Op maandag 11, 18 en 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober, 6, 13 en 20 november 2017
telkens van 13u30 tot 15u.
Prijs: € 12/ les, te betalen per reeks €120
Begeleiding: Katrien Hendrickx, Instructor Chi Neng Qigong Level 1 en Level 2
Meer info en inschrijven : 0494/584952 of katrien.hendrickx@scarlet.be
www.xanthe.eu

Top

Hatha yoga

Ervaar je kracht en flexibiliteit. Maak meer contact met je innerlijke rust.
De lessen worden op een rustige, meditatieve manier gegeven maar vragen toch fysieke inzet. Elke les bestaat uit pranayama (ademhalingsoefeningen), asanas (yogahoudingen) en savasana (relaxatie). Soms worden houdingen los van elkaar beoefend, met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn, soms in een flow. Alle houdingen kunnen aangepast worden aan jouw niveau. Zo ga je je meer thuis voelen, niet enkel in je lichaam maar ook in je hoofd.
 
wanneer: Het nieuwe trimester start vanaf september 2017 met een extra groep op vrijdag:
donderdag 19u15 tot 20u30 uur en donderdag 20.45 tot 22.00 uur: voor wie al yoga ervaring heeft
Begeleiding: Miriam van Gilse. Gediplomeerde docente hatha yoga, kinderyoga, hormoonyoga, yoga voor ouderen.
Meer informatie en inschrijven: miriam@mangala.be, www.mangala.be

Top

Vrouwen seminarie, opstellingen en systemische oplossingen rond leven en liefde van vrouwen

Ik zette mijn voet in de lucht en ze droeg !
Als vrouw volop in het leven staande, als partner of single, als moeder of dochter, merken we dat het leven soms teveel van ons vraagt. We ontdekken in deze workshop waar het hapert, waar we mogelijks onszelf verraden. In een veilige omgeving geeft Dorothee, de gastvrouw, impulsen om je eigen vrouwbeeld te beschouwen. We onderzoeken onze (oer)moederlijke origines. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen, dringende vragen, intieme wensen en eigen levensvisies.
Vrouwelijke intuitie, humor en het aanvoelen van het eigen lichaam zijn hartelijk welkom.
Bepaalde vragen worden met de opstellingsmethode onderzocht dankzij de solidaire ondersteuning van de deelneemsters.
Samen ontdekken we krachtige, creatieve of verzoenende stappen, die op een moedige manier kunnen gezet worden. De taal is Engels met vertaling naar het Nederlands.
 
wanneer: 23 en 24 september 2017
Prijs: €210 (begeleiding, verzekering, koffie/thee, vegetarische lunch inbegrepen)
Begeleiding: Dorothee Janssens de Bisthoven (Duitse, 47j, psychologe) heeft ruime ervaring in zowel familie en traumatherapie als hypnotherapie.
Meer informatie en inschrijven: Ten laatste aanmelden voor 17 sept per e-mail naar bisthoven@gmail.com
maximum 18 deelneemsters

Top

Gongconcert Zieleklanken

Ligconcert 'Gongconcert' op woensdag 11 oktober 2017
Na een eerste geslaagde ligconcert met klankschalen vroeg het enthousiaste publiek naar een gongconcert. Andy laat u genieten van zijn passie en deskundigheid.
Meer informatie vind je op de website www.boventoon.be
 
Prijs: € 20 en we laten 20 deelnemers toe.
Wanneer: 11 oktober telkens om 19u30.
Begeleiding: Andy Vanbeveren van Boventoon
Inschrijven: De link waar je een ticket kan boeken is http://f5a6794eb8a7.fikket.be/event/gongconcert-zieleklanken-bierbeek

Top

Dans van de Ikken een dansproject

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou. Paulo Coelho

Drie jaar terug zijn we gestart met dit project waarin de deelnemers delen van zichzelf in dans uitdrukten. We slaan een jaar over.
Dit project vraagt veel energie van begeleiding, maar ook een hoge betrokkenheid en engagement van de deelnemers.
Voor wie interesse heeft, kan je hieronder het opzet leren kennen. Laat gerust weten mocht je interesse vertonen voor een volgend jaar (start sept 2018)
Het doel is jezelf beter leren kennen, patronen ontdekken, blinde vlekken opsporen en dat via dans en Voice Dialogue . Dans is een boeiend startpunt om tegenstellingen in onszelf te ontdekken, zichtbaar worden, ruimte innemen, zacht of stevig bewegen, je criticus die boven komt, ...
Voice Dialogue is een methode waarin je bewuster wordt van verschillende delen in jezelf. Via beweging kan je deze energiepatronen onderzoeken. Vanuit een bewuster Ego kan je meer keuzes maken over hoe je in het leven wil staan.
Dit project vraagt betrokkenheid en engagement van de deelnemers. Naast de persoonlijke exploratie in dans en in jezelf, is er het groepsproces waarin (h)erkenning een grote rol speelt. Onderzoek staat centraal in de voorbereidende en de exploratiefase van het proces. Pas in een later stadium kijken we welke elementen van het proces we wensen te tonen aan de buitenwereld.
We creëren samen een voorstelling waarin we onszelf kunnen zijn.
Heb je interesse om mee te doen aan de vierde editie van de dans van de IKken, contacteer me dan op gerd@cambiarte.be
We starten pas bij 10 deelnemers.
Elke week komen we minstens een keer samen, meestal kiezen we een dag in het weekend, een vrijdagavond, een zaterdag of zondagnamiddag. De eerste weken werken we enkel procesmatig en staat de voorstelling helemaal niet op de voorgrond. Pas tegen half november kijken we wat en hoe we elementen van ons proces willen tonen aan een breder publiek. De voorstelling vindt plaats rond half januari.

 
Wanneer ? start eind september 2018 tot half januari 2019, wekelijks + 1 doorwerkweekend
Prijs: €380, begeleiding(60 a 70 u), verzekering, koffie/thee/water/fruit tijdens de sessies
Begeleiding: Gerd Parquin, Voice Dialogue facilitator en dans-en bewegingstherapeute

Top

In beweging komen met chronische vermoeidheid

Voor wie pijn heeft of dodelijk vermoeid is, is bewegen een hele opdracht. Deze zachte manier van bewegen die gericht is op begrijpen wat er met ons lijf gebeurt, kan een verademing betekenen.
We begeleiden mensen met chronische vermoeidheid en/of chronische pijn die zich niet erkent en niet begrepen voelen om hun lichaam te leren kennen, hun noden en grenzen aan te geven zodat ze terug kunnen genieten van het leven.

"My body is talking to me, is there anybody there to listen?"

Wat we beogen met deze sessies is:
1. Lichaamsbewustzijn en zintuiglijkheid: lichamelijke stress herkennen en hanteren, lichaamscontrole, mogelijkheden van het lichaam uitbreiden, aandacht geven aan grenzen ontdekken en je eigen lijf terug voelen en bewonen
2. creativiteit: nieuwe manieren om te communiceren door middel van lichaamstaal, ruimte creëren voor plezier
3. Herkenning en erkenning: de kans nemen om uit te wisselen met mensen in een soortgelijke situaties, indrukken delen
4. Verbeteren van de levenskwaliteit : bevorderen van positeve gedachten, gevoelens van angst, depressie en boosheid verminderen, remmingen overwinnen bij het durven genieten van het eigen lijf

Hoe gaan we tewerk ?
Beweging wordt op maat van de persoon aangeboden en progressief opgebouwd. Hierbij leer je zelf je grenzen ontdekken en stilaan verleggen. De kunst is een goed evenwicht vinden tussen inspanning en rust en grote inspanningen die een opstoot kunnen uitlokken vermijden.
De methodiek die we hier gebruiken is vrije dans en Authentic Movement. Vrije dans is een vorm waarbij beweging verder reikt dan fysiek bewegen. Je kan op je eigen tempo in contact komen met je lijf maar ook met je emoties. Deze vorm van bewegen kan blokkades losmaken en werkt zowel helend als ontspannend. In de dansmethodiek ontdek en ontwikkel je je eigen mogelijkheden . Authentic movement is een vorm van focussen waarbij de bewegers luisteren naar de signalen van hun lijf en waarbij ze ondersteund worden in hun bewegingsproces. Er is geen enkele voorervaring met dans nodig.
Deze cursus is een gezamenlijk initiatief van Cambiarte vzw en het psychotherapeutisch centrum 'De Binnentuin' in Boutersem.
Meer weten over de binnentuin ? www.binnentuinboutersem.be
 
Prijs: in groep € 60 voor 5 sessies.
Individueel : 50€ per sessie van anderhalf uur.
Dit kan door storting op rek nr 734-0315792-66 van vzw CambiArte
Wanneer: we starten een reeks bij interesse van 5 deelnemers. Je kan ook voor een individuele sessie bij mij terecht.
Heb je interesse in een individueel traject, contacteer gerd@cambiarte.be
Begeleiding: Gerd Parquin, lic L.O., dans- en bewegingstherapeute, Focustrainer in opleiding
Maximum: 8 personen

Top

 

CambiArte.be - 2017© • Homehome